donderdag 22 februari 2018

Mountain Bike pedalen - Tips en richtlijnen

Mountainbike-pedalen zijn een belangrijk onderdeel van je mountainbike en dragen bij aan het plezier en de opwinding die je ervaart tijdens je ritten. Er zijn drie soorten mountainbike-pedalen, maar je keuze moet afhangen van je stijl en voorkeur voor mountainbiken. Fietspedalen zijn van groot belang bij mountainbikes omdat ze de kwaliteit van je rit kunnen beïnvloeden. Adequate informatie over waar je op moet letten bij fietspedalen kan het selectieproces voor je pedalen gemakkelijk maken. Er zijn 3 soorten mountainbike-pedalen, namelijk clipless, platform en kooi.

Fietspedalen - Ken uw opties Een van de meest populaire pedalen, vooral onder gemiddelde en gebruikelijke fietsers, zijn de klikloze fietspedalen. Met de cliploze pedalen kan de fietser gemakkelijk van de fiets stappen en zelfs stoppen of rusten door een voet naar beneden te zetten. De fietser die klikpedalen gebruikt, hoeft alleen maar zijn voet op zijn plaats op het pedaal te klikken en een snelle zijrotatie van de voet uit te voeren om de verbinding vrij te geven.

Clipless fietspedalen hebben zelfs de voorkeur van goed geoefende en professionele mountainbike-rijders. Deze pedalen bieden een stabiele verbinding met mountainbikes en stabiele verbindingen resulteren in snelheid, efficiëntie en een goed gebruik van de beenspieren om een ​​krachtige zwengel te genereren en tijdens het rijden een goed vermogen en snelheid te krijgen.

Fietsen met pedalen in de kooi zijn goedkoper en worden verondersteld van mindere kwaliteit te zijn. Je zult deze pedalen dan ook vinden in niet-gemerkte en goedkope fietsen. Kooistijlfietspedalen kunnen echter erg handig zijn voor beginners die net in de leerfase zijn en die hun fietsen niet gebruiken op moeilijke terreinen. Deze zijn niet duur en daarom ideaal voor studenten.

Platform-mountainbike-pedalen zijn het laatste type pedalen in deze categorie. Dergelijke pedalen hebben niet de voorkeur van ervaren of professionele mountainbike-rijders omdat ze geen enkele bevestiging hebben tussen de voet, de schoen en het pedaal en hoewel dit resulteert in een goede grip, kunnen deze pedalen niet worden gebruikt voor mountainbike-wedstrijden of ritten op verraderlijke terreinen. Platform-mountainbike-pedalen, ook bekend als platte pedalen, zijn goed voor studenten, omdat ze gemakkelijk hun voet snel neer kunnen zetten om een ​​val te voorkomen of om zichzelf tijdens hun rit vaak in balans te brengen. Deze pedalen kunnen niet worden gebruikt als u van plan bent om bergop of steile hellingen te rijden.



 Fietspedalen moeten verstandig worden gekozen, omdat ze uw fietservaring leuk, efficiënt en opwindend kunnen maken. Dus een beetje moeite doen bij het kiezen van dit mountainbike-onderdeel kan op lange termijn van pas komen als mountainbiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten