zondag 25 februari 2018

Een goede fiets kiezen

Veel mensen overwegen een fiets te kopen. De meeste mensen weten echter niet hoe ze de juiste fiets moeten kiezen, waardoor velen uiteindelijk de verkeerde soort krijgen. In de volgende paragrafen wordt besproken hoe u de juiste fiets voor u kunt kiezen en kunt u enkele waardevolle tips geven voor het kiezen van de juiste fiets.



Hoewel fietswinkelmedewerkers je misschien anders vertellen, zijn de beste keuzes voor een fiets vaak een stadsfiets of een hybride. Deze fietsen zijn van het type dat zich ergens tussen een mountainbike en een racefiets bevindt. Een stadsfiets is gemaakt voor regelmatig gebruik in de stad of tijdens een normale gebruiksperiode. Mountainbikes zijn echter precies zoals hun naam aangeeft. Ze zijn bedoeld voor onverharde wegen en vallen erg kort wanneer ze worden verwacht om dagelijkse taken uit te voeren.

Als u eenmaal het type fiets heeft gevonden dat u verkiest, is het uiterst belangrijk om een fiets met een comfortabele zadel  te kiezen. U zult ook een fiets met stuur willen zoeken waarmee u rechtop kunt blijven staan. Spatborden, een rek of zelfs een mand zijn niet nodig, maar kunnen u helpen om uw nieuwe fiets te gebruiken voor dagelijkse taken en gebruik.

Nu je een idee hebt van sommige dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe fiets, moet je ervoor zorgen dat de fiets bij je past. Je kunt dit doen door over het frame van de fiets heen te buigen om er zeker van te zijn dat je kruisvlak de middelste balk met minstens een centimeter of twee zit. De meeste fietszittingen kunnen worden aangepast, zodat uw knieƫn licht gebogen zijn wanneer het pedaal op het laagste punt staat. Als er teveel zijdelingse beweging in je heupen is wanneer je op je nieuwe fiets fietst, is de zadel te hoog. Mogelijk moet u het zadel afstellen en een beetje naar beneden brengen. De meeste verkopers helpen je bij het aanpassen van je fiets als je erom vraagt.

Wanneer u uw nieuwe fiets koopt, zijn er veel opties en extra's die u worden aangeboden. U moet uw gezond verstand gebruiken en kiezen wat het beste bij u past. Clips of metalen kooien op je pedalen kunnen worden aangeboden. Deze clips zijn ontworpen om uw voeten op hun plaats te houden, in constant contact met de pedalen. Dit kan helpen knieletsel te voorkomen door u toe te staan op te tillen en neer te duwen wanneer u op uw nieuwe fiets trapt. Je moet echter oppassen. Het kan een aantal ritten duren voordat je gewend raakt aan de teenclips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten