zaterdag 30 april 2011

Nieuws van de Go - een plaats van werk

Gepubliceerd op April 02, 2011 12:00 uur, bijgewerkt op 02 April 2011 14: 33 (1287 meningen) e Daniel Fenn werd verzonden op 2 April, op de 0: 00, van wat zeker niet een 1 April grap is. Gaan - een nieuwe (die, volgens internet geruchten "evo-K" waarschijnlijk bienvenida-K voor Duits Kopf draußen, hoofd buiten, uit het hoofd) wordt weergegeven als klaar. Op ten minste de eerste regel van voedsel is uit de mallen.

Daniel, die het nieuwe model dat beyss ontwikkelt heeft, schrijft in zijn e-mail die met standaardmethoden, deze Velomobiel enige 19 kg zal wegen en zelfs licht (16-17 kg) als speciale methoden zoals de bouw van honingraat toegepast.

Het is echter zeer moeilijk lichaam. Daniel zegt dat hij zelfs in de kap of de partners kan optreden.
In de foto's is de top los in het lichaam.

Is de volledige fiets te bewonderen tijdens zijn Spezi 2011? Wij hopen...

Velomobiel Beyss Evo-K PrototypeKVelomobiel Beyss Evo-K Prototype Evo-EvoVelomobiel Beyss Evo-K Prototype -K-KVelomobiel Beyss Evo-K Prototype Evo Evo-KRedactie

View the original article here

vrijdag 29 april 2011

Fietsen kleding voor vrouwen

Ook meer en meer vrouwen dan mannen ontdekken het plezier van het fietsen. Natasha legt uit: Sneider, uniek voor deze sport is dat je object sport doorgaans met een bijzondere groene omgeving combineert. Met andere woorden weer ergens komen. De sport is ook populair omdat u uw eigen tijd kunt. Fanatiek fietsen kan op elk moment van de dag, een groep van hobby of zelfs een fiets club."

Shimano Premium Damesshirt

Ook sport fashion sector. Fietsen kleding richt zich met name heren, nu er ook moderne fietsen zijn, fietshelmen, shirts en andere fiets kleding bedoeld specifiek voor vrouwen. Merken zoals AGU en Castelli zijn elk jaar meer en meer extra kleding keuze voor dames. Ook in gedachten de fiets als glazen, handschoenen en andere fiets faciliteiten.

Afgezien van fietsen winkels rond de hoek volgorde ook steeds meer heren en dames fietsen kleren via het internet. Webshops zijn een breed scala aan keuzes voor modellen, merken en maten. De beroemde winkels bieden ook gunstige exchange, meerdere betalingsopties zoals ideaal en een credit card. Een snelle verzending binnen 24 uur aan uw huis of uw werk maakt een zeer aantrekkelijke kopen online. Als u merkt dat iets waarvan u al bekend met bent, en dan, bijna zeker, u dat weet is de actie goed.

Waarschijnlijk van Natasha Sneider van wielerkleding.net

Gerelateerde artikels:

Speciaal ontworpen voor vrouwen wereld fietsen apparatuur! gebeurtenissen voor mountainbikes voor VrouwenGoede vrouwen fietsen als een sport- en ontspanning van vrouwen wereld fietsen! vrouwen organisaties,klasse: fietsen accessoires

View the original article here

donderdag 28 april 2011

Gratis fietspad: de heks van Abbotsford

De fietsroute draagt de heks van Abbotsford door Ali landschap in de buurt van Deventer. De route begint en eindigt in het dorp van Abbotsford. De heks van Abbotsford is niet gewoon een fiets weg!

Deze fietsroute is 27 kilometer lang, maar kan ook worden teruggebracht tot 8 kilometer. Dat maakt het fietsen pad geschikt voor kinderen. Deze kinderen zullen het verhaal van de heks van Abbotsford. Is een legende van 1493, samen in het gebied zal worden doorkruist door fiets.

Tijdens de fiets rijden alle verwijzingen die suggereren dat dit niet alleen een verhaal verpakt. Ondernemers langs de route zijn bezig met de waarheid van de legende.

Het mag duidelijk zijn. De heks van Abbotsford is niet alleen een fietspad.


View the original article here

woensdag 27 april 2011

BMX bike Axion Turbo 12 inch dappere kinderachtig

We hebben een fiets geven baby een mate van hardheid indien de Turbo Axion BMX 12 in de buurt van een tien.

Deze 12 inch Kids Bike, leeftijdscategorie tot en met vier jaar, het uiterlijk van een robuuste BMX. De fiets fiets/peuter peuter is rood en zwart, kleuren en uitgerust met stickers.

Fiets voor kinderen duurt echt 12 centimeter voor lefgozertjes, maar super veilige. De Turbo Axion BMX 12 bevat onder anderen een veilig gesloten de voeten, wielen van solide stalen cross vorming, voor- en achterzijde spatborden en twee remmen te beschermen. Kan er via een terugtraprem zoals een handrem geremd zorg die klopt.

Dit alles is extra leuk voor de prijs van deze fiets peuter duurt. Kinderen Fietsen BMX 12 inch Axion Turbo zijn nieuwe al onder 80 euro voor verkoop.

Kijk hier voor meer informatie en leveranciers handiger.


View the original article here

dinsdag 26 april 2011

Drie kwaliteit fietsen tussen 500 euro

Een fiets die eenvoudiger dan lijkt kopen. Er zijn sommige dingen die u overwegen moet voordat u een fiets koopt, zodat de markt is een waar u kunt genieten van uw tijd. Maar tegenwoordig is het heel moeilijk, omdat er zo veel pret en goed fietsen te koop dat zal vrijwel door bomen.

Gelukkig is een goede fiets vandaag niet zo duur. Vooral nu dat onderzoek heeft aangetoond dat meer en meer Nederlanders op de stappen, fiets markt is enorm gegroeid en leveren dus. U kunt een fiets zeer hoge kwaliteit van 500 euro onderhandeld, maar als u waar weet te kijken nu bestellen.

Bekende merken zoals Batavus, zijn Gazelle, Sparta ook mooie modellen onder de 500 euro. In dit artikel geven u een kort overzicht van de drie cycli onder 500 euro.

Batavus dames Zilversmoke dames BUB 2010 fiets.
Deze fiets is de meest complete markten, kunt u voor 319 euro. De fiets wordt geleverd compleet met front en achterdrager, een kwaliteit lock en voor- en achterlichten, natuurlijk. De BUB een verklaring af te leggen en toont je wie je bent. Is een veelzijdige fiets omdat je gewoon een hoop van berichten dat kan worden gedaan terwijl nog voldoende ruimte wordt gelaten voor een of meer kinderzitjes. Het enige dat je nog steeds nodig deze fiets te doen is uw kleur te kiezen. U kunt kiezen uit een maar liefst 5 trendy kleuren dat uw frame en grips, vervoerder Sockets, valve caps en logo uw eigen kleur kunnen. Dit is voornamelijk een echte fietsstad een moderne racing fiets vereist flexibiliteit.

Batavus BUB 2010 Zilversmoke

Het is een kwaliteit fiets is de Gazelle toerisme basic 2010 u voor 349 euro. De Gazelle is altijd merk staat garant voor kwaliteit, dus ben niet fooled door de 'standaard' in de naam. Dit is een moderne hedendaagse omafiets waar te kijken. Het frame is elegant, en curve biedt een lage instap. Het is een comfortabele en ontspannen en dankzij de unieke fiets hit standaard de fiets als een thuis- en als verpakking met zware bagage. Functie van fiets is dat oma heeft een lakdoek hoge kwaliteitsketen kast en kleden bumpers-fietsen in stijl weer!

De laatste op de lijst is hipper dan hip Sparta 26 2010 Grace young voor 325 euro beschikbaar. Dit is ook een moderne fiets en als u op zoek bent voor een stevige nog vrouwelijke fiets wordt aan het juiste adres. Het kader is taaie maar vrouwelijke details en de vork is uitgerust met veren. De fiets heeft een hand en snelheid en 3 versnelling. Met deze u zeker Grace de dag met de heup led verlichting en aangelegde keten kabinet.

Gerelateerde artikels:

Drie giant dames fietsen onder het vergrootglas! Gazelle dames fietsen onder drie Vergrootglas! de drie beste verkopende elektrische fietsen!Gepost in categorie: dames fiets modellen

View the original article here

maandag 25 april 2011

Speciale projecten van DIY

Gepubliceerd op 20 maart 2011 09: 25, bijgewerkt op 20 maart 2011 09: 59 (1004 meningen) Franse Velorizontalyon een leuk artikel over automatische bouwers is. Gelukkig zijn er ook veel foto's te zien omdat de projecten vooral.

Blog entry heet bouwers veil en ook in de post is een ongelooflijk aantal onafhankelijke oplossingen.
De Franse hier is de vertaling door google om te lezen.

De velorizontalyon blog gebruikt een deel van de beelden van de fotograaf JPMorgan, foto's dat deze fotograaf gedaan kan worden gezien in picasa. De verwijzing naar die link heeft gevonden in de posten in het Forum van Velorizontal.

Redactioneel

View the original article here

zondag 24 april 2011

Uitleg: elektrische fiets actie RADIUS-

De afstand die een elektrische fiets met trapondersteuning kan je de batterij zonder te laden heet de straal van actie. De straal van actie is moeilijk te bepalen omdat het hangt af van vele factoren.

Factoren die beïnvloeden de straal van actie
Als een elektrische fiets een bereik van 80 kilometer heeft, is het mogelijk om ongeveer 80 kilometer elektrische rijden, maar houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is. De totale afstand die een batterij nemen laden hangt af van verschillende factoren. Hieronder staan een aantal zaken die van belang zijn om de actieradius van een elektrische fiets.
Het gewicht van de elektrische fiets, de rider, Bagage, drums en nog meer op de fiets is opgenomen.Het geselecteerde niveau van Val ondersteuning (support gebruikt meer macht), windkracht en windrichting.De bandenspanning.Gears gebruikt.De route (hellingen, zand).De snelheid met die leidde hij de rijprogrammaKortom batterijstatus (meetbereik terug kan gaan), er zijn vele factoren die invloed hebben op het bereik dat de werkelijke afstand afgelegd tegelijk kan aanzienlijk variëren. Het opgegeven bereik is een indicatie van de fabrikant. Vergelijken met een benzineverbruik van een auto.

In hoeverre kunnen nog steeds elektrische fietsen?
Gelukkig heeft een elektrische fiets op een scherm waar u kunt zien hoeveel macht is links binnen de accu is en hoeveel mijlen u nog (naar schatting). Er zijn dus nooit plotseling zonder macht.

Welke elektrische fiets heeft de coolste?
Omdat de actie opgegeven door de fabrikant bereik een indicatie is, is het moeilijk om de actieradius van twee fietsen te vergelijken. Capaciteit (AH) is niet heilig omdat de mate van kwijting kan variëren. De vermelding van kWh, daarom, geeft een betere indicatie. Is de capaciteit en de snelheid van downloaden. Hoe hoger het aantal uren, hoe groter de straal van de actie van de elektrische fiets.

Elektrische fiets actie RADIUS-verhoging
De straal van actie van een elektrische fiets groeit in sommige merken aan een extra accu te kopen. Bijvoorbeeld, variëren de ion elektrische fietsen een Spartan extender. Dit is een losse batterij-pakket dat u de bagagedrager bevestigen kunt. Hiermee geeft u de straal van bijna het dubbele actie. Een voordeel van dit systeem is dat de range extender home laten kunt als je gaat om te doen een korte tour in die u staan niet boven de batterij.


View the original article here

zaterdag 23 april 2011

Resultaten van de competitie van de winter

Gepubliceerd op 03 April 2011 15: 23, bijgewerkt op 03 April 2011 23: 19 (1397 meningen) vandaag is de laatste wedstrijd van de competitie van de Winter 2010. Pieter Hollebrandse is de winnaar van de competitie. De volledige resultaten zijn op het gebied van mededinging van de site.

200 m
Mannen Kerin
Kerin vrouwen
Criterium

En hier is de volledige staat van de Liga.

Redactioneel

View the original article here

Germatec avontuur: goedkope fiets sport moeder

 
Goedkoop sporten, dit zijn twee sterke eigenschappen van avontuur Germatec. Een uitstekende keuze voor degenen die een sportieve look die moeder willen.

Het avontuur van Germatec is een fiets van moeder die lijken een van vervelende MOM zoek fiets. Het is dat een mooi model sport een zeven-snelheid (Shimano Nexus) en een gasbediening op het stuur draaien.

Het aluminium frame is voorzien van een extra sterk coating zakken en fiets zitplaatsen zodat de fiets niet snel is zal worden beschadigd. Er kunnen zowel de voorzijde als achterste bagagedrager die een kinderzitje gemonteerd kan worden.

Zoals het betaamt een fiets moeder is er veel ruimte, een lage stem en een dubbele moraal op de fiets. Stuur blok zorgt ervoor dat het stuurprogramma niet opslaan als de fiets aan de standaardstatus.

Het avontuur van Germatec moeder een fiets is goedkoop, maar zeer grondig en volledig de grootste fietsenfabrikant uit Duitsland.

Kijk hier voor de laagste prijs en alle specificaties


View the original article here

vrijdag 22 april 2011

Goedkope bikes: Van Speijk

Van Speijk is een handelsmerk van goedkope Fietsen die wordt verkocht via het internet. Deze fietsen zijn vervaardigd door de Unie. De kwaliteit/prijs verhouding van Van Speijk in ongekende high.
Dit is voornamelijk te wijten aan de zeer lage prijs. Zo de elektrische fiets Van Speijk nog steeds geen 900 euro en al uw fiets stad onder de 430 euro.

Kijk hier voor de modellen Van Speijk en hun prijs

Hieronder zijn sommige populaire modellen.

Van Speijk city bike
No 759 is de naam van de stad van Van Speijk (van Speijk geeft zijn fietsen zeer onpersoonlijke namen). Deze fiets Van Speijk is ideaal voor dagelijks gebruik. Ook in de stad, of een fiets rijden in de omgeving. De Van Speijk No 759 brengt u overal.

De stadsfiets Van Speijk No 759 heeft een licht frame rollerbrakes uitgevoerd achterste tandwielen, en zeven onderdelen van kwaliteitsmerken zoals Shimano, Selle Royal, Vredestein en Trelock. Veel kwaliteit voor zo weinig geld!

Van Speijk elektrische fiets
Dit geldt ook voor de elektrische fiets Van Speijk. Het geneesmiddel wordt aangeboden voor verkoop tegen een prijs die is het verwacht een normale fiets. Zeer goedkoop ook, maar de kwaliteit is niet het geval. Dat is ook dat de elektrische fiets van Speijk is uitstekend.

De batterij is een lithium-ion verwisselbare voor 60 kilometer van de trap. De elektrische fiets Van Speijk Ems heeft Shimano Nexus 3 speed versnellingsbak met een roterende vulgreep, een Shimano Nexus en de rollerbrake van Shimano achter V-brakes. De kabels zijn verborgen in het frame. Een elektrische fiets kwaliteit!

Fiets moeder Van Speijk
Met een prijs van minder dan 500 euro is dat de Van Speijk No 701 is een van de goedkoopste markt moeder van fietsen. Maar deze echte moeder van Spijk een fiets met een lage toonhoogte, veel ruimte tussen het zadel en het stuur, een fiets dubbele standaard en een zeer robuuste structuur. De moeder Van Speijk No 701 heeft 3 versnellingen Shimano rollerbrakes uitgevoerd achterlichten, en drums.

Prijs van het vervoer Van Speijk
Met een prijs van euro is 249 de fiets vervoer Van Speijk No 887 de goedkoopste Van Speijk. Het is echter een solide en goede vervoer, met een solide stalen frame, een vaste drager en bredere banden.

Hier vindt u informatie over deze Van Speijk fietsen.


View the original article here

donderdag 21 april 2011

Water behandeling tijdens de reis: waterbehandeling en waterfilter

Welke ziek makers in water, we hebben: virussen: Dit zijn de kleinste levende organismen we weten. Om te drinken als je een virusinfectie Rota kunt of een of E Hepatititus door water. Bacteriën: driekwart van alle gevallen van reiziger diarree wordt veroorzaakt door een kleine groep van bacteriën. Meestal is het een vrij onschadelijk soorten waar een dag of twee of drie goede lousy. Een specifieke behandeling met medicijnen is niet vereist. Maar u kunt ook bacillaire dysenterie, cholera, of Buiktyphus. Hebben naar de dokter. Protozoan (eencellige creatures): de twee meest voorkomende darmziekten door Protozoa zijn amoebiasis en giardiasis. Als u geen drugs, u er voor weken gebruikt. Worms: Het is niet vaak dat mensen met drinkwater worminfecties. Voor dergelijke infectie, moet u beslissen, ga naar de arts.

U kunt koken het water, geschikt maken micro filtratie en chemische desinfectie voor consumptie. Hoe werken ze en wat zijn de voordelen en nadelen? Om water te koken, uw dode ziekteverwekkers in het water. De nadelen zijn dat u lang deze methode van brandstofkosten, wachten tot het water wordt gekoeld en dat water bewolking, troebel blijft. Als u druk op het water micro filtratie door een filter met tiny leer. Dit filter houdt alle ziekteverwekkers tegen andere dan virussen. Afhankelijk van uw bestemming, die een nadeel is. Andere nadelen zijn mogelijk verstopping van de filter en het risico dat bacteriën die voor het filter uiteindelijk verzamelen groeien door u aan de kant waar het water uit schoon komt. De belangrijkste voordelen zijn: u kunt direct gefilterde water drinken. Toevoegen niet chemische stoffen. Het maakt niet uit wat de temperatuur van het water. Het maakt niet uit als het vuil water. Troubled waters is door het filter.

Waterbehandeling tijdens reizen: Waterzuivering en Waterfilters gezondheid

Chemische desinfectie worden gedood door de toevoeging van chloor, jodium, of zilveren pathogene micro-organismen. Chloor is betrokken vooral bacteriën en virussen. Maar zodra het water troebel is, de effectiviteit van chloor vermindert ook bezorgdheid verbindingen met alle mogelijke andere organische stoffen in het water. De smaak is lousy. Silver doodt bacteriën en andere ziekteverwekkers in oppervlaktewateren niet aan het lichaam. In de vorm van zogenaamde Micropur verschillende vrij nutteloos in gebieden waar waterbehandeling een belangrijke rol speelt. Jodium de lintworm en één cel dieren Cryptosporidium, doodt vrijwel alles behalve de worm eieren dat veel in Afrika. Iodine reageert met organisch materiaal, zoals chloor. De meer vervuilde water, hoe hoger de nodige dosis. Zij moet een wacht 15 minuten voordat u kunt het water drinken. De smaak is niet te schrijven home over en de laatste wetenschappelijke publicaties heeft aangetoond dat de ordelijke en duurzame drinking water gezuiverd met jodium Schildklier afwijkingen kan veroorzaken. Elektrolyse van water met zout (NaCl) introduceert, onder andere de zure hypo chloride, een paar andere Zuurstofverbindingen chloor en ozon. Deze methode van water filtratie voor de consument vanaf 01/01/04 toegankelijk en praktische ervaring met het is nog steeds beperkt. Duurzame wetenschappelijke onderzoek naar mogelijke bijwerkingen (zoals in het gebruik van jodium) is nog niet gepubliceerd.

Hoe u bepalen, hoe de meest water kan schoonmaken:, hangt van een groot deel van uw bestemming. Hebt u vragen: welke mogelijk ziek decision makers in het drinkwater vandaan? En wat de levering van schoon drinkwater? Het Koninklijk Instituut voor de tropen heeft een gids met nuttige informatie op dit gebied. Kokend water en een micro filter in combinatie met chemische desinfectie van jodium zijn veiliger. Bijvoorbeeld, blijf je in West-Europa of een willekeurige andere omgeving waar het risico van virussen in water laag is, een micro filter.

Wat voor soort water Waterfilters er: iodine hars Waterfilters water van Waterfilters: adres alle ziek besluitvormers, kan in hoge concentraties van organisch materiaal in het water, maar mislukken, omdat jodium is een antwoord moet stijgen met de vervuiling. Iodine Waterfilters water Waterfilters hars kan ook worden verkocht in Nederland. Micro Waterfilters water Waterfilters: alle, behalve ziek besluitvormers van virussen. A voor behandeling met chloor duidelijk virussen. Air cleaner: combinatie van jodium hars filter en een micro filter (besluitvormers past alle ziek effectief). Miox: geen filter, maar waterzuivering op basis van de elektrolyse.

Waar moet u kijken voor, als ik ga om te kopen een waterfilter: materialen: ze zijn vatbaar voor slijtage of bevriezing koud? Debug capaciteit: hoeveel liter water een filter kunnen verwerken voordat vervanging noodzakelijk is, en hoeveel gallons per minuut kan ik? Gebruikerservaring: Ik kan snel beginnen en ik kan gemakkelijk in een beker of fles water? Reiniging van gemak: type filter (s): wat waterfilter in het apparaat met welk doel worden verwerkt. Bovendien: afmetingen, gewicht en prijs.

Een water filter reiniging: al het water Waterfilters moeten periodiek worden gereinigd. U, schoon met een filter oppervlak borstels of krassen. U moet zorgvuldig met dit ontwerp, u invloed op de "schone" kant van het filter met vuile handen. Dan doe je het hele systeem. Hoe meer, is het water vervuild organische, hoe meer moet u het filter schoon. Extra voor Waterfilters uw werk op te slaan.

Hoe lang een waterfilters: de fabrikant moet een gemiddeld aantal liter water, die kan worden gereinigd met een filter opgeven. Als het water is zwaar vervuild organische en je moet vaak het filter schoon, vermindert het aantal liters. De wederzijdse capaciteit verschillen zijn groot. In het algemeen kan men zeggen: het duurder is, hoe groter de capaciteit. Vervanging waterfilters vaak voor meer dan 45 euro. Een berekening maken zelfs voor zichzelf. U moet schoon water, een duurder exemplaar per liter drinkwater kan aanzienlijk goedkoper.

Hoeveel is een waterfilter: 40 EUR, waterfilters, zijn dat bacteriën, protozoa en wormen. U wilt ook uitschakelen van virussen, dan moet u rekenen op ten minste 90 euro. Maar ze zijn ook 172 euro. De duurdere waterfilters bieden meer schoon water meestal in minder tijd. (Bron: http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/uitrusting/faq/waterzuivering.nl.html)


View the original article here

woensdag 20 april 2011

Lage rugpijn been look

Lage pijn met charisma dat de meeste is ook bekend als ischias. Als dus met het uiterlijk van het, naast de pijn in de onderrug, uitstralende pijn in de billen en benen, achter de knie pijn in de rug. Deze stralende pijn kan worden slecht soms dan de pijn in de onderrug zelf, want er zijn een of meer zenuwen, die vanaf de achterkant van de benen zou worden gestimuleerd. Lage pijn is een klacht. Ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking heeft zijn lijden met pijn in de onderrug pijn. De pijn zelf is onder in de rug, in de lumbale regio, ribben en de billen is gelegen tussen de laagste. Er zijn 2 types van rugpijn pijn: een zonder en één met de look. Als de pijn in de rug van de Bil onder de knie, en zelfs de tenen, dan een Sprekt op zenuwpijn of ischias heeft. Deze pijn is vanwege een zenuw (Ischiaszenuw) deeltjes entrapment. De meeste mensen die dergelijke pijn in de rug krijgen, beter zullen zijn. Als de pijn, maar na een paar weken, zal blijven, het heet acute pijn in de rug. De klachten houden voor meer dan drie maanden, dan is er chronische rugpijn. In ischias, is er tintelingen tintelingen en/of pijn in de benen. U kunt ook lijden doofheid en verlies van prestaties. U kan ook een branderig gevoel en ervaren elektrische schokken in de benen.

In het algemeen, is pijn in de rug het resultaat van de pers of entrapment pijn met charisma een zenuw van de wervelkolom. Van het ruggenmerg, die gelegen binnen de spinale zenuwen in de hersenen-gerelateerde is. De geïrriteerde zenuwen verzenden de hersenen als een stimulans voor pijn. Lumbale wervelkolom is pijn met een stralende pijn vaak met hernia. Andere oorzaken kunnen omvatten: hard werken, dragen een ontsteking van de gewrichten in de rug (artritis) of joint (in de vorm van artrose), een valse terug belasting, afwijking.

Wat kunt u aan low back pain in het charisma klachten te verminderen? Voorkomen in het bijzonder bepaalde bewegingen of activiteiten die de pijn verergeren zo lang als je nog niet weet wat er gaande is. Een reden om wat kan worden de specifieke veroorzaken go naar de dokter om uit te vinden is pijn in de rug met een uitzicht over de been. Als de diagnose bekend, dan fysieke oefeningen en een klant-specifieke trainingsschema is zal u helpen een herstel. Wat u kunt doen: geven de achterkant tijdelijk en te voorkomen dat alle buitensporige en plotselinge bewegingen van de wervelkolom. U gaat om de houding nog steeds, te veranderen, zelfs als het pijn doet: Exchange lopen, standaard, leugen en sit zo veel mogelijk. Met veel pijn Neem een warm bad of een infrarood lamp op de pijnlijke plek. Als u een rechte houding, kunt u doen met een hoge stoel u uw rug kunt plaatsen. De familie arts kan voorschrijven pijnstillers zoals paracetamol (acetaminophen). Maar er een gecombineerde met is fysieke therapie wordt aanbevolen. Naast paracetamol, ook een middel om te schrijven tegen bepaalde zenuwpijn kunt u de GP. Symptomen weg voor 6 weken, kan je naar een specialist onderzoeken hoe de neuroloog of anesthesist bezoek.


View the original article here

dinsdag 19 april 2011

Gebroken ribben symptomen

Een blauwe hemel die is rippen (soms ook wel een kneuzingen) een beschadigd het omringende weefsel op de ribben dankzij een mechanische God (harde contact met een stomp voorwerp). Het is daarom een blauwe plekken of schade het omringende weefsel op de rib en geen blauwe plekken van de rib zelf. Het is dus in feite, een blauwe vlek op de rib. Het is opmerkelijk dat gebroken ribben in het algemeen meer pijn dan gebroken ribben veroorzaken. Het is belangrijk voor de goede adem ribben verpletterd, blijven de kansen van longontsteking. In dit geval, er zijn geen pauzes of Veescheuringen beschikbaar, dit is het geval, als de ribben zijn gebroken. Gebroken ribben, die ze geïdentificeerd met een verzameling van symptomen:

Pijn in de borst wanneer ademhaling en bewegingen zoals wandelen, spin of handen omhoog steken;Pijn in de borst bij het hoesten, lachen en niezen;Zwelling in de borst;Tintelend gevoel op de borst;Stijfheid op de borst;Bloeden en ronde vlekken op de borst, vaak, de pijn eerst niet zo slecht, maar erger tijdens de slaap / volgende ochtend.

Wat kan het beste, als de bovenstaande symptomen?

Ten eerste, het is belangrijk om een arts of in ernstige pijn, acute ziekenhuis gaan. Een blauwe hemel van de ribben kan worden bevestigd door echografie of röntgenstraling. De arts zal voorschrijven in het algemeen een pijnstillers zoals ibuprofen, paracetamol of aspirine. In zeer ernstige gevallen kunnen worden opgenomen ook in het ziekenhuis. Er zijn ook een paar dingen die je doen kunt om de pijn van gebroken ribben te verlichten zichzelf. Allereerst is het te belangrijk om geen te maken bewegingen die pijn zodat geen verdere beschadigd het weefsel rond de ribben. Zitten of liggen. Als u ervoor zijn zorg bewegingen echter zeer belangrijk.

RIB zijn zeer moeilijk te behandelen omdat de arts in het gips de rib is kneuzingen. Het helende proces is ook vrij lang en duurt van 5 tot 10 weken, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheid status. Worden het enige dat kan worden gebroken ribben met ontspanning behandeling.


View the original article here

maandag 18 april 2011

Hoofdpijn en migraine vakantie

De pijn is een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Hier kunt u doen wat rust of een houding die de pijn vermindert. U kunt ook een pijnstiller. In het bijzonder hoofdpijn heeft vele oorzaken, maar in de vakantie vaak met stress (contact kwijting) en/of te maken heeft een slechte nachtrust. U bezoek aan een arts als u voelt dat de pijn te lang blijft bestaan! Sterke pijn (uitzenden), die plotseling optreedt in de buik of borst is altijd vermoed. Welke pijn relievers apotheken bieden zorgen alle selectie.

De meeste 'normale' pijnstillers worden voorgeschreven voor hoofdpijn, kiespijn, spierpijn, spit, zenuwpijn, menstruatiepijn, koorts en pijn in de griep en verkoudheid, koorts en pijn na de vaccinatie. Er zijn, als gevolg van paracetamol pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen of naproxen. Nemen en/beter zetpillen, misselijkheid of braken. Geef altijd pijnstillers, die specifiek zijn ontworpen voor deze jonge kinderen op de voorgeschreven dosering.

Hoofdpijn is een veelgehoorde klacht dat vaak als gevolg van spanning of stress, vermoeidheid, koorts en griep of verkoudheid optreedt. Schattingen dat 60% van de Nederlandse mannen en 80% van de vrouwen af en toe hoofdpijn. Ongeveer 4% van alle Nederlandse is dagelijkse hoofdpijn en 1% elke dag zwaluwen analgetica tegen hoofdpijn. De intensiteit en de duur van de klachten verschillen in hoofdpijn van persoon tot persoon en zijn sterk afhankelijk van de oorzaak van de hoofdpijn. Hoofdpijn komen in vele verschillende vormen.

Het is soms moeilijk om te bepalen welk type van hoofdpijn is:

'Normaal' hoofdpijn: geen specifieke Ursache.Spannung hoofdpijn: veroorzaakt door verhoogde spanning/krampen van het hoofd, hals of schouder spieren ("band op het hoofd").: aanvallen van beukende, gewelddadige hoofdpijn, dat 1 uur 3 dagen en die meestal op een regelmatige basis. Soms het gevoel een aanval coming (flikkerende sterretje of stemmingswisselingen). Migraine is vaak gepaard met misselijkheid en braken, overgevoeligheid voor licht, geluiden en geuren, en een gebrek aan eetlust. Migraine is gecodeerd door een vernauwing van de bloedvaten, waardoor buiten van de hersenen. De arts (huis) speciale medicijnen die voorkomen dat kan voorschrijven of om te stoppen met migraine-aanvallen.Voorhoofd of gezicht hoofdpijn: vaak in een Voorhoofdsholte ontsteking, koud of overbelaste eye spieren (verkeerde bril of gekoppelde deuren).Kater hoofdpijn: een "kater" is een gemeenschappelijk ochtend hoofdpijn veroorzaken met overmatige consumptie van alcohol. Probeer voordat u naar slaap een paar glazen water om te drinken. Een troost: hoofdpijn meestal reageert door een kater goed op een gewone paracetamol-paracetamol (acetaminophen), bijvoorbeeld.

De oorzaak is afhankelijk van de behandeling van hoofdpijn. Zorg tijdens hoofdpijn ten minste altijd voldoende frisse lucht. Probeer indien mogelijk de oorzaak. Negatieve factoren zijn niet genoeg slaap, zie slechte verkeerde houding, stress, onregelmatige leven, veel alcohol en roken. Als de hoofdpijn langer dan een paar dagen duurt, neem contact op met een arts (GP). In ieder geval, ga naar een arts (GP), als u plotseling zonder volgende ernstige hoofdpijn, of dit is het gevolg van een val of ongeval. De meeste hoofdpijn kunnen worden tegengegaan met een regelmatige pijnstiller. Er zijn, als gevolg van paracetamol pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen of naproxen. Nemen en/beter zetpillen, misselijkheid of braken.

Terwijl de vakantie vaak u, aan activiteiten zoals spieren wandelen krijgen belaste sport of als ongewone dagelijks 'ongetrainde' te. Wat een gevoel stijf en de pijn, veroorzaakt vooral tijdens het verplaatsen is melkzuur in de spieren. Ook, verkoudheid of griep ("stijve nek") aan spierpijn kan veroorzaken. Op zoek naar een goede warming-up voor een wandeling of sport, en rustig af de trein (cool-down). Die rekken zijn rust en routes oefeningen voor en na de inspanning om de spier perfusie en temperatuur schommelingen te bevorderen.
(Bron: http://vakantieboekje.nl/page.php?id=224)


View the original article here

zondag 17 april 2011

Zwangere vrouwen op vakantie

Ook, en misschien als u zwanger bent, is het heerlijk om nog breken. Ontspan in uw eigen land of met het vliegtuig naar de zon, alles is mogelijk. Als, natuurlijk, goede touch, u niet een zwangerschap, de vakantie niet op basis van het zou hoeft moeten zijn.

Integendeel, u zwanger bent met uw eerste kind? Nu is de manier waarop de twee op datum, tijd voor uzelf en voor elkaar te besteden en vooral goed rusten. En dat is vrij goed. Omdat hoeveel ook binnenkort zal hebben u geboekt nog jongens genoeg, met de geboorte, is een kleine baby en aandacht met het. Het is echter aan te raden om rekening houden met uw zwangerschap en de juiste voorbereiding.

Waar en wanneer
De beste periode in vakantiereizen is in de 4e tot de 6e maand. De ergste vermoeidheid achter de rug is en er zijn energie van veel! Buik is nog steeds niet op de manier en u zin voor alles. Niet alleen je fysiek worden gezien veel de laatste 3 maanden, dat is iets anders in uw activiteiten, met inbegrip van emotionele veranderingen beperkt. Vaak de laatste maanden, die een heleboel dingen niet te doen, maar, dat u slip in je eigen wereld blijven.

Als u een goed gevoel en het zijn geen complicaties, er is geen reden, dus, niet maken vakantie. Wanneer u maar uw doel in gedachten, de selectie, dat je zwanger bent. U bent nog steeds moe zijn vaak sneller dan normaal en je een beetje minder eenvoudig dingen als voorheen bent. Zeer auto reizen, fiets- en wandeltochten lang aan, zoals in een tent camping zal breken. Selecteer u enigszins comfortabel één vakantie, wandelen met een reis of fietsen op zijn beurt natuurlijk geen probleem. Verwen jezelf laten!

Vliegen, of
U selecteert een externe bestemming per vliegtuig, u van tevoren te informeren naar de juiste luchtvaartmaatschappij hoe lang zwangere vrouwen kunnen vliegen. Dit kan verschillen van de samenleving, samenleving, maar in de meeste gevallen tot 31 week van de zwangerschap. Dit is omdat ze de kans van een geboorte aan boord zijn, moeten zo veel mogelijk te minimaliseren. Beste moederschap verklaring uw verloskundige nemen dat lijsten voor het vermijden van problemen de berekende datum. Vooral als u een vrij dikke buik, als luchtvaartmaatschappijen hier soms in het inchecken vragen.

Enkele tips:

Rook is schadelijk voor de gezondheid, met inbegrip van voor het ongeboren kind. Altijd vragen om te zitten in de sectie niet-rokers;Vragen bij de check-in, of er is dat een stoel met meer beenruimte beschikbaar is, en af en toe zodat u meer ruimte de benen routes; extra drinkwater en indien mogelijk ga can en een "blok" in de cursus. Dit stimuleert de bloedsomloop en is dus goed tegen spataderen. Bovendien, u kunt voorkomen dat die iets dat vaak bij zwangere vrouwen voorkomt;Zijn er problemen met de zwangerschap zoals pre-eclampsie, "harde buik" of bloeden? Gelieve te niet vliegen.

Met de auto:

Draag altijd een veiligheidsgordel! Hier is uw kind zich voelt niets, immers, het is omringd door een grote hoeveelheid vruchtwater. Wanneer de horizontale riem onder de buik in plaats van de maag;Stoppen met je regelmatig, uitgerekt rond de benen. Zwangere vrouwen hebben een verhoogd risico van trombose. De regelmatige oefening vermindert het risico van trombose;Pas de uitlijning aan van uw stoel, dat u het wiel goed kunt werken.

(Bron: http://vakantieboekje.nl/page.php?id=248)


View the original article here

zaterdag 16 april 2011

Fiets met pedaal ondersteuning

Wat is het verschil tussen alle beschikbare fietsen en met ik kunt typen in de vakantie: jaar terug u had ongeveer drie soorten fietsen. De 'Nederlandse' fiets, weg en de Randonneur. De laatste, een race-fiets met spatborden en luchtvaartmaatschappijen, moet een pacten vakantie. Toen kwam de mountainbike. De aandacht voor het stimuleert de ontwikkeling van nieuwe componenten die geschikt ook voor andere bleken fietsen fiets zijn. Er waren ook tal van cross stad fiets, road bike en mountainbike, hybride bekend onder de gemeenschappelijke naam. Enkele hybriden zijn bedoeld als een s-bike, anderen meer atletisch gebruiken. Op vakantie kunnen u natuurlijk fiets maar een aantal hybride het vooral voor met iedereen betekent. Deze zijn meestal vakantie wandelen of fietsen. Ze zijn uitgerust met een rückseitigen- en vaak ook een Nomina deur en bend in tegenstelling tot de klassieke Randonneur hebben een recht of een Multigrpstuur in plaats van de race. Op zoek naar een vakantie op fiets je bagage dragen, dus meestal afkomstig zijn uit een touring fiets. Een andere optie is een mountainbike of racefiets met luchtvaartmaatschappijen en andere bands.

Welke fiets is het beste voor mij?

De belangrijke pijlers zijn een land van bestemming, de duur van de reis en het type van de bodem, een goede keuze. Voor een korte fietsvakantie is soepele Europese asfalt een 'standaard' trekking fiets met 28-inch grote wielen de meest voor de hand liggende keuze. De ruwe wegen tijdens een rit op ongeplaveide wegen, set hogere eisen voor frames en onderdelen. Kleinere (mountain bike) 26-inch wielen met bredere banden zijn soms een betere optie. U zijn beter geschikt voor onverharde wegen (omdat de bredere banden) en in veel landen, het is vandaag de meest voorkomende grootte. Een fiets kan voorzien zijn van een dergelijke lange reis goed is meestal vrij duur. U hebt al een racefiets of mountainbike, u ingesteld in vakantie fiets dat andere bands of wellicht een andere stam. Maar wees voorzichtig: standaard racing en mountainbike wielen zijn gebaseerd in de regel zijn niet te zware bagage. Neem contact op met een specialist van mogelijkheden op een fietswinkel.
Hebt u speciale verzoeken (bijvoorbeeld speciale frame geometrie en buitenlandse componenten) kunt u contact opnemen met een maatregel Builder. Bouw de bouwers nu ook veel standaard frame met componenten volgens uw wensen. Er zijn een aantal deskundigen op Nederland verspreid. Het voordeel is dat je een unieke fiets die past bij uw lichaam en/of wensen.

Fiets met Trapondersteuning algemeen

Het grote voordeel van een fiets met pedaal steunen , die de mate van de inspanning helemaal naar uw eigen wensen.


View the original article here

vrijdag 15 april 2011

Kopen van rijwielen: informatie en tips

Fiets onderdelen: wat zijn de verschillen tussen staal en aluminium? U kunt meer aluminium dan staal zien omdat aluminium verwerkt grote frame fabrikanten in het Verre Oosten, die met de prijs. Lasprocessen hebben verbeterd het leven van aluminium is uitgebreid tot een aanvaardbaar niveau. Een aluminium frame is meestal niet lichter dan een stalen frame. Aluminium weegt minder het staal, maar zo sterk als een stalen buis frame moet een aluminium buis hebben een grotere diameter (oversized), die uiteindelijk weinig gewicht verschil is. Ondanks de populariteit van aluminium / zijn net vakantie nog fietsen van staal, staal wint zelfs terug naar populariteit de laatste jaren. Idee is die met een stalen Smit lassen en aluminium kan een plaats op de weg, maar nu is niet langer een probleem. Er zijn zelden pauze frames. De reden voor de keuze van staal is een beetje tussen de oren, het is meer van een keuze op basis van nostalgie. Er is een algemene overeenkomst die gaan iets meer comfortabel staal, zoals vele andere factoren een rol spelen, met name bandbreedte en tire druk echter.

Welke onderdelen zijn aan te raden tijdens een fietsvakantie?

De kwaliteit van de onderdelen van de prijs van de fiets voor een groot deel bepaalt. Onderdelen die te maken hebben met het station van de fiets (derailleur, crankstel, bottom bracket, keten, naven, remmen, remhendels en schakelaars) worden complete groep binnen een niveau van kwaliteit verkocht. Een onderscheid is tussen groepen voor wegfietsen en mountain bikes groepen. De meest trekkingfietsen zijn uitgerust met mountain bike groepen. Shimano is de marktleider op dit gebied. De kwaliteit van de Shimano componenten varieert van goedkope tot excellence... Voor vakantie zijn fietsen de groep Deore, Deore LX en Deore XT hoe duurder belangrijkste. Beide groepen hebben vandaag 9 Achtertandwieltjes (3 x 9 = 27 versnellingen) en de kwaliteit van een hoge standaard.

Andere bekende merk is SRAM. Race groepen Shimano, Campagnolo, soms te zien op klassieke randonneurs.
Vaak opzettelijk oude modellen mount meting specialisten op de fiets voor lange-afstand reizen. Deze onderdelen hebben de afgelopen jaren bleken te zijn hun kwaliteit, zijn vaak lichter dan om te herstellen, en de kans dat ze in een noodsituatie zijn compatibel met de weg delen gekocht is veel hoger. Remmen doen veel fietsen met zogenaamde V-brakes. Met een lange lever remmen bieden dit bij een lage dosis van force buitensporige remkracht. De hydraulische rem (van oliedruk in plaats van kabel, meestal Magura HS33) is een andere zeer populaire. Schrijven remmen presenteren, zijn maar op een fiets Vakantiewoningen u niet veel zien. (Bron: http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/uitrusting/faq/vakantiefiets.nl.html)


View the original article here

donderdag 14 april 2011

Fiets onderdelen: wielen en banden

Agila reageert anders als een fiets zonder zware last, en in het bijzonder het achterwiel zal doorstaan. Als u met goede wielen voor een leek, hebben helaas is gemakkelijk te zien. Voor de meeste fietsen voor verleend nemen de wielen snel en op een fiets, u vertrouwen op de kennis van de generator. Echter, het is nuttig, hebben weinig meer te weten.

De kwaliteit van het wiel is afhankelijk van de kwaliteit en het aantal spaken. Spaak rupture is de meest irritante probleem tijdens een fietsvakantie. De kwaliteit van de spaken is dan ook van groot belang. Buiten speelt de kwaliteit van het aantal spaken een belangrijke rol. Sterkere wielen hebben in de meeste van de 28-inch wielen, 36, 40 of zelfs 48 spaken. Bijzonder ernstige mensen kunnen meer op zijn best een Spaakje.

Kleinere wielen zijn sterker en in de 26-inch-mountain bike-wielen, 36 spaken zijn genoeg. Wie met een mountain bike trail is een specialist te raadplegen. Vele mountainbikes hebben slechts 32 spaken en zijn daarom niet altijd geschikt voor veel bagage.In aanvulling op de spaken zijn goede wielen van belang. Het beste ding is velgen passen, is niet zo gemakkelijk om te zeggen. Een goede rim is uitgerust met een dubbel-bus naar de Spaakgat. Dit kan voorkomen dat die Uitscheuren van het wiel. De specialist van de fiets om advies vragen.

Banden zorgen voor comfort en grip. Als meer ruige terrein, moet de grotere de band genoeg comfort type. Van ongeveer 25 mm dunne geasfalteerde wegen meer dan 50 mm, met 26-inch wielen op ruige terrein. Profiel: u hebt wegen maar op asfalt onnodige, op ruige bergwegen. Maar vrijwel niemand voortdurend fietsers is Val op keien fietsen en banden met grote knoppen voor de meest vakantie.

28-Inch banden voor vakantie doeleinden bekend zijn de SCHWALBE Marathon en de top touring door continentaal. Voor 26-inch wielen is een band met interne Profiel (' slots ' in plaats van Grove puistjes) aanbevolen. Populair, ook de semi-slick zijn banden met loopvlak glad is en gemakkelijk profiel op de rand. Het hangt, maar alleen op het soort wegen u fietsen. (Bron: http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/uitrusting/faq/vakantiefiets.nl.html)


View the original article here

woensdag 13 april 2011

Terug pijn bovenrug

De bovenrug is het gedeelte van de rug, waar de wervels aan de ribben zijn verbonden. De bovenste rugpijn gaat vaak gepaard met stijfheid en pijn in de nek of borst, of op andere plaatsen in de rug als de schouderbladen, de pijn is beperkt tot de wervels, die de ribben van de nek. Pijn in de bovenrug is minder gemeenschappelijk dan pijn in de rug. Omdat hoge rug pijn meestal armen over het hoofd veroorzaakt, bijvoorbeeld in het plafond schilderen, maar ook gewoon door een ongelukkige beweging door het continu gebruik van de. Pijn in de bovenrug heeft te maken met de overbevolking van de zenuw door een verkeerd staat wervelkolom wervels, lat. continu krimpen. Hierdoor kan een blik op de borst zijn, daarom, in dergelijke situaties denken van hart-en vaatziekten terwijl in de hoge rug is. Pijn in de rug in de bovenrug kan problemen geven aan andere organen zoals maag klachten. Hoge rugpijn kan leiden tot vervelende klachten en heeft een grote invloed op het dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat de klachten snel worden opgelost.

Wat kan zelf te verminderen pijn in de rug in de bovenrug? Als de pijn is zeer, zeer is moet u gebruik maken van de achterkant en worden alle om te voorkomen dat sterke en plotselinge bewegingen. U, een afspraak met uw arts, zodat hij kan u sommige pijnstillers. Ook wordt aanbevolen dat een fysieke therapeut om te gaan, zodat hij de oorzaak van de rugpijn kan worden voorzien. Op lange termijn lichamelijke oefeningen zoals zwemmen, fietsen en met de beste, wat u kunt doen tegen de bovenste rugpijn terug. De pijn wordt veroorzaakt door de spieren, die te zwak om de balans in het lichaam zijn geworden. Dit werd met een passieve houding tegenover het leven worden veroorzaakt. Ook, kan het zijn dat de spieren, krijgen bijvoorbeeld dankzij benadrukken. In dit geval, is het belangrijk om te ontspannen om te laten zien van de spieren, door bijvoorbeeld een warm bad, of een infrarode lamp te gebruiken. In elk geval, is het raadzaam om te zien wat kan in de manier van leven veranderde toen de symptomen niet verdwijnen.


View the original article here

dinsdag 12 april 2011

Bike parts-vakantie

Fietsdragers op een vakantie
Belangrijke componenten in een Fietsdragers vakantie zoekt. Het is belangrijk dat luchtvaartmaatschappijen sterk en stijf genoeg zijn, en je ook hebt te bevestigen het geval. Vrijwel alle tassen hebben andere haken en niet alle haken op elke vervoerder die net zo goed past. Hebt u genoeg weinig bagage op een drager. Met meer ballast, die wordt gebruikt Nomina gate. Het gewicht is ook beter op de fiets.

Een punt van aandacht is het zadel. Zadels zijn moeilijk voor lange fietstochten vaak beter dan het zadel bezwete gel. De klassieke lederen zadel resultaten onder vakantie fietsers nog steeds. Vrouwen zijn over het algemeen van een korter en breder zadel ondersteunt. Of een zadel of niet te voldoen, heeft helaas alleen op de weg.

Verzenden is beschikbaar in verschillende maten. De bestuurder, u zal zien minder op fietsen, maar vergeleken met de aanbiedingen verzenden vakantie gewoon mountainbiken u gelieve meer posities voor de handen. Afwisseling, is aangename tijdje een fietsvakantie. Langzaam, populaire pretzel-vormige multigrip stuur. Dit stuurprogramma kan op vele manieren gehouden heeft, maar het nadeel van de stuurtas proberen het past. Het probleem is vaak dat u het in elke manier die je kostuums storten, behalve aan de rechterkant bijten kan. Op een wet, een paar verzenden assembleren bar ends. Macht, die een andere, meer gespannen positie mogelijk en is aangenaam, als het tijdens een harde klim uit het zadel komt.
Dingen zoals verstelbare en sturende en chassis zijn zadel pennen nuttig en aangenaam. Handig, maar meer kwetsbaar, en niet zo geschikt voor een lange reis.

Fiets schorsing op een vakantie
Schorsing voor mountainbikes heeft een snelle ontwikkeling. Als een vakantie heeft motorfiets zijn voordelen als een schorsing mountainbike. Een ruwe afdaling is veel meer comfortabel. Niet te veel reizen een vork hebben voor vakantie doeleinden. De doorbuiging (SAG de vork) zeven duim is vaak over en je hebt al niet nodig meer tijdens een fietsvakantie. Controleren, vooral als u vrij zware of mooi licht zijn, of de vork moet worden aangepast. Degenen, die graag veel bagage, niet met een verende voorvork. Vorken voor de mountainbikes hebben geen bevestigingspunten voor een voorjaar lowrider (Nomina gate). Er zijn een aantal speciale forks, de maar de bagage geen onderdeel van de fiets is worden bevestigd. Beter, de bagage zijn zeldzaam ook veren, maar kansen voor dit.

Er is geen uitzondering op de regel die schorsing kan. Samen met de Voordrager geven een verende voorvork dus geschikt voor een korte rit met relatief weinig bagage. Terwijl het brede en lange reizen kunt u beter voor veiligheid. Fietsen met achterste schorsing ook u zien een beetje vakantie. De extra vering de fiets kwetsbaarder maakt en Bons kost extra energie. Opschorting is nog in ontwikkeling dus wie weet wat de toekomst brengt. Maar het lijkt erop dat het eerder minder dan meer schorsing op vakantie fietsen. Een alternatief voor de opschorting aan de achterkant is een schorsing zadelpen. (Bron: http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/uitrusting/faq/vakantiefiets.nl.html)


View the original article here

maandag 4 april 2011

Laakdal

De externe server heeft een onverwacht antwoord geretourneerd: (400) Bad Request.
De externe server heeft een onverwacht antwoord geretourneerd: (400) Bad Request.
HOE MEER REAKTIES ER KOMEN HOE MEER DE SITE WORDT UITGEBREID

bigoo.wsKlik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LaakdalKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Laakdal

Start :Op de markt van Vorst-Laakdal
Afstand : 42 km
Bewegwijzering : knooppunten Antwerpen,Limburg en Hageland
GPS :N51 04.822 E5 01.242
Markt, 2430 Grootvorst-Laakdal

DE ROUTE :

Een route gepromoot door Frans Vangenechten ,
Cultuurbeleidsco?rdinator van Laakdal

20-15-335-334-25-18-17-14-13-89-47-21-45-46-20

Op de route :

-Groot Vorst-Laakdal
-Gemeentehuis Laakdal
-Schrikhoek
-Natuurgebied ?Gerhagen?
-Abdij van Averbode
-Taverne ?Den Eik?
-Merode gebied
-Veerle-Heide
-Ooievaarsnest (taverne speeltuin)
-Taverne Haybeekhoeve
-Haanven
-Varendonk
-Taverne ?Het Laak van vroeger?
-Trichelhoek Eindhout
-Sint Bavokapel
-Rundershoek
-Plantenkweker Houtmeyers
-Meerhout-Biezenhoed
-Nike
-Vorst-Meerlaar
-Kasteel van Meerlaar
-Aardbeikweker

Laakdal is een gemeente in de provincie Antwerpen. De gemeente telt bijna 15.000 inwoners en ligt op een hoogte van 18 meter.
De gemeente Laakdal is in 1977 (tijdens de gemeentefusies) ontstaan uit het samengaan van de gemeenten Veerle, Vorst (niet te verwarren met Vorst bij Brussel) en Eindhout. Veerle was in 1971 al gefuseerd met Varendonk en heeft nog een gehucht: Veerle-Heide. Vorst heeft twee kernen, Vorst zelf ("Groot Vorst") en Vorst-Meerlaar ("Klein Vorst").

Tessenderlo is een erkend groen vakantieoord en heeft dat vooral te danken aan natuurgebied Gerhagen
Dit immense natuurgebied , 945 ha. groot, waarvan meer dan 600 ha. bos, is het wandelparadijs van Tessenderlo. Sinds honderd jaar beheersen de dennenbossen het landschap. De kern is gesitueerd aan de zandberg met de panoramische VVV-toren en het bosmuseum. Hier vertrekken de wandelingen en passeren de belangrijkste fiets- en autoroutes van de streek.
Gerhagen is het eerste offici?le stiltegebied van Vlaanderen

Waar de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg elkaar raken, ligt een uitgestrekt groen gebied vol ruimte en rust: het domein de Merode. Dat zag ook de Vlaamse Landmaatschappij die het gebied namens een hele groep partners in 2004 aankocht. Verschillende van die partners werden intussen eigenaar van een deel van het gebied. Zo?n samenwerking is niet elk project gegeven. Maar bij de plattelandsontwikkeling van de Merode werkt het wel. ?We vertrokken niet vanuit een probleem dat een oplossing zocht. Wij vertrokken vanuit een buitenkans, namelijk de publieke aankoop van een domein van zowat 1.500 ha groot.
1.500 hectaren bos en landerijen waren jarenlang in handen van de familie de Merode. Tot de gelijknamige prins besloot de gronden te verkopen. Meteen wierpen zich heel wat ge?nteresseerden op, wat gezien de pracht van het gebied niet helemaal onterecht was. De provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant toonden interesse, maar ook de gemeenten Geel, Herselt, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo schaarden zich achter de aankoop. Naast de overheden waren ook tal van organisaties vragende partij voor een stukje de Merode: het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt, de Landbouwsector en de Abdij van Averbode. Om het gebied niet te laten versnipperen, groepeerden ze zich. Ze duidden de Vlaamse Landmaatschappij aan als overkoepelend orgaan om namens de hele groep de onderhandelingen te voeren en het domein in zijn geheel als voorlopige eigenaar te verwerven.

Sint Bavokapel
De kapel staat op een terp of heuveltje. Het is een stijlvol bakstenen gebouw, verfraaid met witte zandsteen en bekroond met een sierlijk klokkentorentje (19de foto) op het spitse zadeldak. De muren zijn met steunberen versterkt en aan de zijkant van het koor is een kleine sacristie aangebouwd, dit is goed zichtbaar op de 20ste foto. Op deze- en volgende pagina ook enkele foto?s van binnen in de kapel.
Aan de kapel kan men ook een wandeling aanvatten die u het mooi natuurgebied het Trichelbroek laat ontdekken.
De kapel werd al enkele keren opgenomen in het decor van afleveringen uit Spoed, Nonkel Jef en Huwelijk Uit Handen van de commerci?le zender VTM.

Kasteel van Meerlaar
Het kasteel is bekend geworden als Wazinghuis uit de TV-serie ?De Heren van Zichem?. Een gedeelte van de oude conci?rgewoning van kasteel Meerlaer is het enige restant van de oude hoeve Van Gemp. Zij doet heden nog dienst als receptielokaal voor het ?recreatiedomein kasteel Meerlaer?.

Vorst ? Laakdal

De startplaats

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WillebroekKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Willebroek

Start : op het sasplein van Klein-Willebroek
Afstand : 32 km
Bewegwijzering : Knooppunten Antwerpen
GPS :N51 04.804 E4 22.035

DE ROUTE :

38-39-83-82-84-86-87-78-52-38

Op de route :

--Sasplein
--Provinciaal domein ?Biezenweiden?
--Hoeve de Vleug
--Willebroek en station en Vredesbrug
--Breendonk
--Het Spaans kasteel
--Tisselt
--Molenhuis
--Natuurpark ?Broek?
--Haezenwinkel watersportbaan
--Heindonk
--De rupel

Sasplein
Dit vissersgehucht in het noorden van Willebroek wordt, met zijn idyllische jachthaven en quasi ondoordringbare natuurgebieden ook wel eens het Willebroekse Friesland genoemd
Het gemeentelijk museum Sashuis biedt u een overzicht van wat er zich door de eeuwen heen zoal op en rond de Willebroekse wateren heeft afgespeeld.
Het museum is dagelijks & gratis toegankelijk van april t.e.m. september.

Museum Sashuis
Het Sashuis werd gebouwd op het einde van de 16de eeuw aan de monding van de Willebroekse vaart in de Rupel. Nadat het eerste Sashuis door een brand werd verwoest werd in 1608 het huidige Sashuis gebouwd.
Het Sashuis werd reeds in 1945 als monument beschermd. In 1988 werd het onder voogdij van het gemeentebestuur gerestaureerd en ingericht als een volksheemkundig museum vooral gewijd aan de Vaart en de lokale geschiedenis.
De omgeving van het Sashuis werd in 1981 beschermd als dorpsgezicht.

Station
Het bakstenen stationsgebouw in eclectische stijl werd opgericht in 1913-1914. Aanvankelijk had het station een nevenfunctie als telegraafrelais, de telegraaftoren werd echter in 1963 gesloopt.
Het interieur, eveneens in eclectische stijl is nog intact. Belangrijk hier is de lokettenhal met o.a. de granito-vloer, de bepleisterde en beschilderde muren met neo-classicistische stucdecoratie en het houten cassettenplafond.
Het pand werd beschermd in 1987.

Fort van Breendonk
Het Fort van Breendonk werd gebouwd als gevolg van het besluit van de Belgische legerleiding om van Antwerpen het centrum van het Belgisch verdedigingsstelsel te maken. Dit leidde in 1859 tot een groots project van versterkingswerken. Het project bestond uit twee grote delen: een nieuwe omwalling rond Antwerpen en acht forten op een onderlinge afstand van twee tot zes kilometer ten zuiden van de stad. Het Fort van Breendonk werd tussen 1906 en 1914 gebouwd. Het heeft dienst gedaan als hoofdkwartier van het Belgisch leger in mei 1940.
Tijdens de tweede wereldoorlog vanaf augustus 1940 werd het door de Duitse bezetter gebruikt als nazi-gevangenis en doorvoerkamp . Momenteel is het Fort van Breendonk een nationaal gedenkteken als herinnering aan de gewelddaden gepleegd tijdens de WOII
In 1998 werd het als monument beschermd en krijgt het dagelijks heel wat bezoekers over de vloer.

Hoeve De Vleug
Hoeve De Vleug is een 18de eeuwse abdijhoeve uit 1783, met een oudere oorsprong.
De hoeve is een unieke getuige van het vroeger agrarische Willebroek. De bewaarde gebouwen met woonhuis, stalling en schuur vormen de karakteristieke bestanddelen van een hoevebedrijf. Het omliggende jachtgebied met onder meer een deels verdwenen toegangsdreef, strekt zich uit tot aan de Willebroekse vaart.
Hoeve de Vleug werd in 1998 omwille van zijn historische waarde als monument beschermd

Oud gemeentehuis Heindonk
Het oud gemeentehuis van Heindonk was oorspronkelijk de kapel van het in 1486 gestichtte Augustinessenklooster Vredendaal. Tot aan de bouw van de huidige kerk was het de parochiekerk van Heindonk. In 1856 werd het verbouwd tot gemeentehuis, gemeenteschool en onderwijzerswoning. Omwille van de restanten van het Augustinnessenklooster werd het in 1986 als monument beschermd.

Sint-Niklaaskerk
De Sint-Niklaaskerk van Willebroek werd gebouwd tussen 1140 en 1180 volgens de heersende romaanse stijl.
Ondanks de verbouwingen die de oorspronkelijkheid van de kerk ten zeerste aangetast hebben, vormen de nog aanwezige oude romaanse en gotische delen een belangrijke getuigenis van de evolutie van een dergelijk kerkgebouw. De vorm van de toren mag als uniek beschouwd worden. Ook het schip bevat nog talrijke aanwijzingen van de vroegere Romaanse opbouw.
In 1994 werd de kerk omwille van zijn historische waarde als monument beschermd

Het Broek
Het Broek is een staatsdomein met een zeer rijke fauna en flora. Oorspronkelijk was het een ontoegankelijk waterrijk gebied met landduinen. Na het indijken van de Rupel tussen 1100 en 1300 werd het gebied niet meer overstroomd en kon men er turf winnen. Zo ontstonden in het Broek verschillende putten. Later werden enkele turfputten gebruikt om vlas te roten.
Door de aanplantingen van populieren tussen 1920 en 1960 veranderden de lage bosjes in uitgestrekte aanplantingen. Vandaag is het een recreatiegebied met uitgestippelde wandelwegen.
In het zuiden van het Broek bevond zich het domein van het kasteel van Blaasveld.

Het Sas in Klein-Willebroek

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BredaKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Breda

Start : Aan het station van Breda (Parking)
Afstand : 44 km
Bewegwijzering : Knooppunten Noord Brabant
GPS : N51 35.664 E4 46.460

DE ROUTE :

47-48-45-24-25-26-27-5-36-84-38-86-87-88-34-90-78-80-47

Je staat voor het station en rijd links de spoorstraat ten einde en je komt op de route
Een route waar je de natuur rondom een stad gaat verkennen

Op de route :

--Breda
--Uitkijktoren A16
--Heilaar
--Liesbos
--Effen
--Minicamping Hoondert
--Mastbos
--Ulvenhout
--Bavel
--Chaamse beek
--Dorst
--Oosterheide
--Kasteeltje landgoed Oosterheide
--Teteringen

Breda
Door de historische band met het huis Nassau is Breda ook een Oranjestad. Tot 1795 waren de burgers van Breda onderdanen van de Heer van Breda (later Baron genoemd), die vanaf 1403 tevens Graaf van Nassau (ook wel aangeduid als Nassau-Breda) en vanaf 1538 de Prins van Oranje-Nassau was. Het gebied rond en met name ten zuiden van Breda wordt nog steeds als de Baronie van Breda aangeduid.
Breda heeft vanouds ook een bijnaam: het Haagje van het Zuiden. In deze naam wordt het statige karakter van Breda vergeleken met dat van Den Haag, zie Geschiedenis van Breda. Hij houdt wellicht ook verband met de naam Princenhage, dat vroeger een zelfstandig dorp bij Breda was, sinds 1942 vormt het een stadsdeel van Breda.

Het Liesbos
ligt ten zuiden van Prinsenbeek in de gemeente Breda, tussen de spoorlijn Roosendaal-Breda en de A58. Het bos is ruim 200 hectare groot en bestaat voornamelijk uit loofbomen. Op de hogere droge delen zijn naaldbomen aangeplant.
Het bos wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De naam Liesbos komt waarschijnlijk van het liesgras dat hier al eeuwen groeit. In 1200 werd het gebied beschreven als het landgoed van Hage en Lies.
Eeuwenlang is het Liesbos in bezit geweest van de Heren van Breda - vanaf 1403 waren dat de Graven van Nassau, later de familie van Oranje Nassau. Zij gebruikten het als warande. Veel van de lange, rechte dreven zijn zeer oud en speciaal aangelegd voor de jacht, onder andere voor de valkerij.
Sinds 1880 is het Liesbos staatseigendom en sinds 1899 wordt het beheerd door Staatsbosbeheer.

In het Liesbos bevindt zich een oud boomheiligdom dat uit de Keltische tijd zou stammen, maar het is geen oorspronkelijk oud gebruik. Het Rondje was het centrum van de vroegere boomkwekerij van het Liesbos. Deze plek is gelegen in het Rondje, dat ook wel het Hemeltje wordt genoemd. Hier staat een grote, oude plataan, omringd door beuken, waarvan er nog maar twee over zijn. De plataan wordt als koortsboom of lapjesboom gebruikt.

Het Mastbos
is een van de alleroudste naaldbossen en het oudste cultuurbos van Nederland. Graaf Hendrik III van Nassau heeft het bos omstreeks 1515 laten aanleggen. Het heeft in de loop der eeuwen hout geleverd voor onder meer de bouw van het Kasteel van Breda en de Spaanse vloot. Later leverde het masten voor de schepen van de VOC.
Vroeger was er van de Ginnekensche Tramweg Maatschappij een paardentram van Station Breda naar hotel Mastbosch. De Tram Breda-Mastbosch startte op 3 juli 1901.
Nu is het een bijzonder wandelgebied met eeuwenoude bomen, indrukwekkende lanen en mooie doorkijkjes. Vooral in het weekend maakt men graag een wandeling door het Mastbos. Ook zijn er dagelijks hardlopers te vinden. De atletiekbaan van de Bredase atletiekclub A.V. Sprint en het veld van hockeyvereniging BH en BC Breda grenzen aan het bos. De Mastboscross Breda wordt er ook sinds de eerste editie gehouden.

Het Mastbos is ook nog steeds een productiebos; er staan naaldbomen en loofbomen waarvan delen zo nu en dan gekapt worden. Er zijn diverse vennetjes. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Oosterheide
Dit voormalige heidegebied is eind negentiende eeuw beplant met bos. Bij de aanleg werden zeventig verschillende boomsoorten gebruikt waardoor het bos een erg afwisselende, parkachtige indruk maakt. Tussen de bomen liggen bloemrijke graslanden en enkele extensief beheerde akkertjes waar akkerkruiden groeien. De graslanden worden ?s zomers begraasd met koeien

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DeinzeKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Deinze

Start :Aan Knooppunt 5(centrum Deinze,volop parking)
Afstand : 48,5 km
Bewegwijzering : Knooppunten Leiestreek
GPS :N50 58.972 E3 31.640

DE ROUTE :

We komen meermaals de Leie tegen

5-6-13-14-20-23-22-79-88-67-63-56-52-57-58-61-71-74-76-86-90-12-11-9-6-5

Op de route :

--Deinze en het station
--Brielmeersen
--Hoeve te Breeschoot
--Langs de spoorweg
--Kasteel Borluut
--Sint-Denijs-Westrem
--Afsnee
--Buchtenbrug
--Blaarmeersen
--Gent de watersportbaan
--Drongen
--Baarle Voet en Fietsveer
--Sint-Martens-Latem
--Deurle
--Sint-Martens-Leerne
--Bachte-Maria-Leerne
--Kasteel van Ooidonk
--Astene en het Sas

Deinze is ontstaan als Donsa of Dunsa. Wat dit betekent, is nog onbekend, maar mogelijk verwijst het naar een mosrijk gebied. Deze vroegste vermelding vinden we terug in het jaar 840. De Heilige Poppo, de Abt van Stavelot, werd in 978 te Deinze geboren. Hij schonk later aan zijn geboortestad relieken, die hij van zijn bedevaarttochten van het Heilig Land meebracht. Deze relieken zitten ingemetseld in de muur van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
In het feodale tijdperk was Deinze een heerlijkheid in handen van verscheidene vooraanstaande geslachten; Poppo's vader is de oudstbekende. Dan was er Iwein van Aalst en zijn zoon, die de Heerlijkheid in leen van de Graven van Vlaanderen hielden. Daarna kwam het geslacht Courtenay de Gravin van Bar en de Graaf van Luxemburg.

Kasteel Borluut is een kasteel in het Belgisch dorp Sint-Denijs-Westrem, een deelgemeente van Gent. Het kasteel bevindt zich in de Kleine Gentstraat, vlakbij het dorpscentrum. Sinds 1997 is het kasteel samen met het park en de kasteeldreef een beschermd monument.
Het gebied Borluut wordt voor het eerst vermeld in het leenboek van Sint-Pieters in 1411. Het was van Jakob Borluut en bleef in handen van de familie Borluut tot 1744. Op de Ferrariskaart staat het domein vermeld als ?Wit Kasteel?
Het huidige Kasteel Borluut kwam na verkoop in 1858 in bezit van de familie van graaf Balthazar Borluut d'Hoogstraete. Hij liet het door architect Joseph Van Damme verbouwen tot zomerverblijf. De toren kwam er pas in 1914 door de toenmalige eigenaar Lucien Morel de Boucle Saint-Denis.

De Watersportbaan is een waterbaan in de Belgische stad Gent. Ze is 2300 meter lang en 76 meter breed (net een 5-baans roeibaan) en in 1954 voor het eerst werd gebruikt.
Rond de baan is een Finse piste van 4967 m[1] aangelegd die veel gebruikt wordt door joggers. Naast de Watersportbaan liggen het recreatiedomein de Blaarmeersen en de Topsporthal Vlaanderen.

Sint-Martens-Latem
De gemeente wordt een kunstenaarsgemeente genoemd
Tegenwoordig is de gemeente echter bekender om zijn weelderige villa's; sinds een paar decennia vindt men in deze streek een groot aantal van de rijkste bewoners van Belgi?. Hun landgoederen hebben een goed uitzicht op de vele bossen en de vertakkingen van de Leie. Sint-Martens-Latem is dan ook een van de meest residenti?le gemeenten in Belgi?.

Sas van Astene
Het beschermde sas op de Leie in Astene werd in 1861 aangelegd. Toen kreeg de Leie een doorsteek van 100 meter om zowat 5 kilometer bochten uit te sparen. Aan de sluis staan twee sasmeesterhuizen. In ??n daarvan baat de vzw Historische Vaartuigen een klein museum uit. Aan de kade liggen regelmatig twee boten aangemeerd die gerestaureerd werden door de vereniging.

Het sas van Astene is een uitermate gezellig hoekje aan de waterkant om even halt te houden tijdens je verkenningstocht door de streek. Op het terras en in het sashuis zelf kan je nippen van een heerlijke scheepsborrel.

Deinze, Oost-Vlaanderen, Belgi?
Deinze, Oost-Vlaanderen, Belgi?

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KnokkeKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Knokke

Start : Aan de kerk van Knokke
Afstand : 40,5 km
Bewegwijzering :Knooppunten Kust en Zeeland
GPS : N51 20.514 E3 17.200

DE ROUTE :

42-45-29-32-33-34-35-36-95-97-96-98-53-47-44-40-39-37-42

Vertrek aan de kerk van Knokke in de Lippenslaan en dan naar knooppunt 42

Op de route :

--Knokke
--Koningsbos
--Natuurreservaat ?Het Zwin?
--Nederland
--Camping ?De Wachtsluis?
--Cadzand-bad
--Cadzand
--Camping ?De Wielewaal?
--Sluis
--Sint Anna ter Muide
--Het Meer van Heist
--Duinbergen
--Albertstrand

Knokke is een Belgische badplaats en een deelgemeente van Knokke-Heist. Knokke telt ruim 15.000 inwoners, bijna de helft van de bevolking in de hele gemeente. Knokke ligt tegen het Zwin, een natuurgebied op de grens van Belgi? en Nederland.

Sint-Margarethakerk bij het binnenrijden van Knokke, vanaf de expresweg N49Knokke ontstond waarschijnlijk in de 13e eeuw na inpolderingen. Visserij was vroeger de belangrijkste bron van inkomsten in Knokke. Aan het einde van de 19e eeuw kwam het toerisme op onder aanvoering van de families Lippens en Van Bunnen. De bevolking groeide daardoor aanzienlijk.

De badplaats staat bekend als exclusief vanwege de mooie natuurlijke ligging, de vele grote villa's, appartementen en het casino. Vanwege de vele (mode)winkels, kunstgaleries en restaurants wordt Knokke ook wel 'Petit Paris' genoemd.

Het Zwin
Het Zwin ligt op de grens van Nederland en Belgi? en bestaat uit een vogelpark en een slikken- en schorrengebied. Via een bres in de duinreep kan het zeewater bij vloed het natuurgebied binnendringen. Bij normaal getij loopt het Zwin slechts gedeeltelijk onder water. Grote delen van het slikken- en schorrengebied komen enkel onder water bij springtij en het hele gebied loopt slechts een paar keer per jaar onder water bij uitzonderlijk hoge waterstanden in combinatie met storm. Sommige plantensoorten kunnen haast permanente onderdompeling verdragen, andere kunnen zich enkel vestigen op plaatsen die slechts zelden onder invloed van het zeewater staan. Zo is het Zwin een lappendeken van vijvers, geulen, kreken, slijkplaten en met verschillende planten begroeide schorren. In de slijkbodem leeft een grote variatie van wormen en schelpdieren die het voedsel vormen voor de vele tienduizenden vogels die er broeden of er korte of langere tijd pleisteren tijdens de trek. Het Zwin is een overblijfsel van een zee-inham die vroeger Damme verbond met de zee

Sluis
Is een gemeente in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, in de Nederlandse provincie Zeeland, die na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003 tot stand kwam als fusie van de gemeenten Oostburg en Sluis-Aardenburg. De gemeente is genoemd naar het vestingstadje Sluis, maar het gemeentehuis staat in Oostburg. De gemeente telt 24.093 inwoners (1 januari 2010, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 307,01 km? (waarvan 26,74 km? water). Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten in deze gemeente. In 2008 was de stad Sluis winnaar van de nationale groencompetitie Entente Florale en in 2009 haalde zij een zilveren medaille in de internationale competitie.

Sint Anna ter Muiden
(West-Vlaams: Anna-ter-Mu) is een zeer kleine stad in de gemeente Sluis in westelijk Zeeuws-Vlaanderen (Nederlandse provincie Zeeland), aan de Belgische grens. Het heeft ongeveer 50 inwoners (2006) en concurreert met het iets kleinere Staverden en het iets grotere Bronkhorst en Eembrugge om de titel 'kleinste stad van Nederland'. Al deze vier plaatsen met voormalige stadsrechten hebben zich echter nooit ontwikkeld tot iets wat naar moderne maatstaven stedelijk genoemd wordt. Een ander uiterste is dat Sint Anna ter Muiden op het meest westelijke punt van Nederland ligt.

Kerk van Knokke 3

De kerk van Knokke

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ElikomKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Ellikom

Start : In het dorp van Elikom (de kerk)
Afstand : 45 km
Bewegwijzering : knooppunten Limburg
GPS : N51 07.789 E5 31.452

DE ROUTE :

Vanaf de kerk de knooppuntenroute volgen richting 01
Rustige ,landelijke route met dorpjes waarvan de naam ervan je nog nooit gehoord hebt

01-03-04-33-34-35-36-11-07-21-208-06-01

Op de route :

--Ellikom
--Erpekom
--Plockroy
--Ophovenerbos
--Monnikswijer
--Zwartven
--Gruitroderbos
--Opitter
--Brouwerij Sint-Jozef
--Bree-Veeweide
--Nolikobrug
--Zuidwillemsvaart
--Beek
--Reppel
--Grote Brogel

Ellikom is een deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode in Belgisch Limburg. De oppervlakte van Ellikom bedraagt 573 ha. Ellikom ligt aan de oostelijke oever van de Abeek als een wig tussen Bree en Peer
Ellikom is ??n van de oudste woonkernen in de Limburgse Kempen. Het werd voor de eerste keer in een geschreven bron vermeld in 1314 als "Elleken". Deze naam werd afgeleid van het Germaanse "Aljinga Haim" of "woning van de lieden van Alja". Dit wijst erop dat Ellikom al door de Franken werd bewoond.

Archeologische vondsten uit de Romeinse tijd wijzen erop dat er reeds in die tijd en waarschijnlijk nog vroeger mensen leefden in Ellikom.

De eerste gegevens die over Ellikom bekend zijn, zijn verbonden aan de patronessen van de parochie, Sint-Harlindis en Relindis. Zij waren de eerste abcissen van het klooster van Aldeneik dat rond 750 werd gesticht door de Heiligen Bonifatius en Willibrordus. Deze abdij bezat het begevingsrecht en de tienden van de parochie Ellikom die zij gesticht hadden. Later gingen het begevingsrecht en de tienden over naar het kapittel van Maaseik. De abdij liet omstreeks 1200 de eerste kerk van Ellikom oprichten.

In de 12de eeuw al behoorde Ellikom tot het rechtsgebied van de Loonse schepenbank van Meeuwen. Dat had als gevolg dat het Laathof, dat ook bezit van de abdij van Aldeneyck was, niet veel macht in Ellikom had. In die tijd was Ellikom dunbevolkt en arm waardoor veel inwoners naar Bree trokken of toevlucht zochten in de schans van Meeuwen.

Brouwerij Sint-Jozef is een brouwerij uit Opitter, deelgemeente van het Belgische stadje Bree. De huidige eigenaar van de brouwerij is Jef Cornelissen. De brouwerij heeft een capaciteit van 10.000 liter per brouwsel. De jaarproductie van de brouwerij bedraagt ongeveer 60.000 hectoliter of 6.000.000 liter.

Alhoewel de juiste stichtingsdatum niet bekend is, vindt men in de archieven terug dat Brouwerij Sint-Jozef ontstaan is door toedoen van de familie Vissers. Van Thomas Vissers, die in 1807 overleed, weet men dat hij afkomstig was uit de streek van 's-Hertogenbosch en dat zijn echtgenote afstamde van een Engelse Lord. Bovendien staat vast dat zijn zoon Johannes, die lange tijd burgemeester van Opitter was, een groot herenhuis met brouwerij en stallingen bewoonde op het dorpsplein in Opitter. Daar vestigde zich nadien ook zijn dochter, die huwde met Jozef Cornelissen. Het is sinds die tijd dat de naam Cornelissen onafscheidelijk verbonden blijft met de brouwerij.

De drie zonen uit dit huwelijk gingen elk hun eigen weg. Jozef begon een limonadefabriek; Leo nam de bottelarij voor zijn rekening en Jaak brouwde bier. In de jaren 1934?1935 bouwde Jaak een nieuwe brouwerij, waar in 1937 de Pax Pils geboren werd. Naast dit bier, in flessen en vaten verkocht, werd ook het zwaardere Ops-Ale gebrouwen, wat uitsluitend in flessen verkocht werd. Op het einde van de veertiger jaren nam Jaak zowel de bottelarij als de limonadefabriek over. Zijn zonen Jan en Leo namen de zaak over en de eerste exportstappen werden gezet. In 1972 kwam Jef Cornelissen in beeld. Met hem waaide een nieuwe wind door de brouwerij en in 1980 nam hij de brouwerij volledig over na het overlijden van zijn vader.

Bezienswaardigheden in Reppel
--Sint-Willibrorduskerk. Opvallend door de voorkant, die in 'witte' mergel is.
--pastorij op de Monshofstraat, met gracht en binnenplaats, uit 1604 of 1616, ooit het verblijf van de norbertijnenpaters ('witheren') uit de abdij van Postel (Mol). De zonnewijzer op de zuidgevel van het oudste deel van het gebouw zou de oudste bekende zonnewijzer in Vlaanderen kunnen zijn.
--Monshof, Monshofstraat. Ooit was het domein Monshof een herengoed, uitgestrekt over half Reppel.
--Binkermolen. Binkermolenstraat.
--Cuppensmolen, Reppelmolen, nu 'de Watermolen', Monshofstraat.

Brouwerij Sint-Jozef :foto panoramio

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZoutleeuwKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Zoutleeuw

Start :Aan de kerk van Zoutleeuw
Afstand :51,4 km
Bewegwijzering : knooppuntennetwerk van Hageland en Limburg
GPS :N50 49.983 E5 06.204

DE ROUTE :
Start aan de kerk richting knooppunt 21

21-51-187-358-186-185-134-135-189-171-180-172-147-190-191-48-192-50-21

Op de route :

--Zoutleeuw
--Wilderen
--Romeinse weg velm
--Bevingen
--Sint-Truiden
--Melveren
--Ordingen met kasteel
--Zepperen
--Kasteel Metseren
--Hoeve Terbeek
--Runkelen
--Bos
--Yzeren weg
--Drieslinter

Zoutleeuw (Frans: L?au) is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De stad ligt in het Hageland, in het oosten van de provincie, en telt ruim 8000 inwoners. De inwoners worden Leeuwenaars genoemd. Sint-Leonardus is de patroonheilige

de Sint-Leonarduskerk op de Grote Markt, zowat de enige kerk in Belgi? met een intact gebleven laat-gotisch interieur. Deze kerk met haar torens behoort sinds 1999 tot het Werelderfgoed van de UNESCO.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden

Een heerweg of Romeinse weg, met varianten heerstraat, heirbaan (niet te verwarren met heerban) of heirweg of in het Latijn via, is een oude Romeinse (lange-afstands)weg. Heer (van het Germaanse harja) is een in het Nederlands in onbruik geraakt woord voor leger. Die naam wijst op het oorspronkelijk doel van deze "snelwegen". De Romeinen legden duizenden kilometers wegen aan naar alle delen en kolonies van het Romeinse Rijk om met hun legers snel ter plaatse te zijn in geval van een opstand. Ook handelaars maakten dankbaar gebruik van deze wegen. Dit feit ligt aan de oorsprong van het gezegde "alle wegen leiden naar Rome".

Ordingen met kasteel
In de vroege middeleeuwen, vanaf 1040 vermelden bronnen de heren van Ordingen. Hun kasteel fungeerde als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. Messire Adam de Harduemont wordt vermeld in 1253. Zijn kinderen en kleinkinderen waren tot de 14e eeuw bewoners van het kasteel. Gebrek aan nakomelingen deed het kasteel overgaan in het bezit van de aanverwante familie Duras

Route Diest-Zoutleeuw-Tienen (IJzeren weg)
Vertrek: Domein de Halve Maan Diest. Route van 79 km, die deze drie stadjes met elkaar verbindt. Vanuit Zoutleeuw zijn verkortingen mogelijk tot respectievelijk 33 km (Tienen) en 46 km (Diest). De route loopt hoofdzakelijk over een oude spoorwegbedding die volledig heringericht werd. In Diest kan je een groot aantal bezienswaardigheden bezoeken, dat geldt trouwens ook voor Zoutleeuw en Tienen, waar de toeristische trekpleisters voor het rapen liggen. En dan hebben we het nog niet over de kilometers fietsplezier langs de autovrije fietswegen.


Den Yzeren weg

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Heide ? Sas 9Klik op de afbeelding om de link te volgen

Veerle-Heide ? Sas 9

Start :Aan de kerk van Veerle-Heide
Afstand : 55 km
Bewegwijzering : Geen (zie plan)
GPS : N51 03.131 E4 58.879
Gps-file op aanvraag

DE ROUTE :
Mijn Favoriete vertrekplaats in deze streek is Veerle-Heide
rustig,goede parkeerplaats en je kan alle kanten uit in deze prachtige omgeving

Op de route :

--Veerle-Heide
--Varendonk
--Zammel-Geel
--DAF-fabriek
--Geel-Punt
--Over de E313 en het Albertkanaal
--Larum-Geel
--Het Kempisch Kanaal
--Sas 9 en 8 en 7
--Yachting Club Ten Aard-Geel
--VITO
--Europese school
--Oude Legerkazerne van Geel
--Dancing Loana
--Tunnel onder de ring
--Slachthuis van Geel
--Wilders
--Stelen-Geel
--Oosterlo
--Netevallei ? Eindhout
--Veerle

Varendonk is een dorpje in de Belgische provincie Antwerpen en een deelgemeente van Laakdal. De deelgemeente Varendonk omvat de gehuchten Watereinde, Blaardonk en Varendonk.
Varendonk wijst op een donk begroeid met varens, een "verhevenheid in een laaggelegen gebied begroeid met varens". Varendonk is een zompig, laaggelegen gebied dat bij hoge waterstand dikwijls door de Grote Laak overstroomd wordt. Lokaal spreekt men van Verrendoenk.

Geschiedenis
Varendonk was een zelfstandige gemeente tot einde 1970 toen ze bij de gemeente Veerle werd gevoegd. Op dat ogenblik had Varendonk een oppervlakte van 3,67 km? en telde ze 283 inwoners. In 1977 werd Varendonk samen met Veerle een deel van de nieuwe gemeente Laakdal.

Het kanaal Bocholt-Herentals is deel van de Schelde-Maas-Rijnverbinding die Napoleon Bonaparte wou bereiken met zijn Grand Canal du Nord, waarvan echter slechts het gedeelte Lommel-Beringen en Venlo-Neuss met het voedingskanaal Lanaken-Lozen (de huidige Zuid-Willemsvaart) werd voltooid.

Om het Luikse industriebekken te ontsluiten via de haven van Antwerpen was de Maas-Scheldeverbinding echter nog steeds belangrijk. Via het Verdrag van Fontainebleau werd Lommel tegen Luyksgestel uitgewisseld, waardoor de aanleg van het kanaal mogelijk werd. Die begon in 1843 onder leiding van ingenieur K?mmer en was binnen drie jaar voltooid. Het kanaal sloot aan op de Zuid-Willemsvaart bij Bocholt en op de gekanaliseerde Nete bij Herentals. Met het Maaswater uit het kanaal werden de droge Kempen bevloeid.

In 1928 werd het kanaal verbreed en verdiept. Hierbij kwam spriet naar boven, een goedkope brandstof, die in de Tweede Wereldoorlog zeer geliefd was. De rol als verbinding tussen de Maas en de Schelde zou vanaf zijn ingebruikneming in 1940 grotendeels overgenomen worden door het Albertkanaal dat een kortere en snellere verbinding met grotere capaciteit biedt. Industrie aan het kanaal: o.a. de zinkfabriek van Umicore (Union Mini?re) in Overpelt uit 1888.

VITO
Duurzame ontwikkeling, groene economie: het zijn sleutelwoorden in het Vlaams regeerakkoord, Vlaanderen in Actie (ViA) en het Pact 2020. De consequentie is het systematisch implementeren en ontwikkelen van Cleantech-technologie?n. E?n van de pijlers hiervan is duurzame chemie . Duurzame chemie vergt een omslag in denken, maar ook doen: het vraagt de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde duurzame technologie?n. Om de noodzakelijke doorbraken hierin te realiseren, breken VITO en essenscia een lans voor een overkoepelend kenniscentrum, over de grenzen van bedrijven en onderzoekscentra heen.

De Europese School in Mol is de derde Europese school en werd in 1960 opengesteld voor kinderen van ambtenaren van EURATOM (nu IRMM), Eurochemic en het S.C.K. (Studiecentrum voor Kernenergie). Sinds die tijd kregen echter ook kinderen van andere gezinnen uit Europa of van overzee, toegang tot de school. Een groot aantal kinderen wordt dagelijks met bussen naar de Europese School, Mol, ook diegenen die op betrekkelijk grote afstand van de school wonen, zoals in Antwerpen, Eindhoven en Genk.

Slachthuis Geel
Alle vleesbedrijven van Sopraco Group zijn gehuisvest onder ??n dak. Op die manier wordt de koude keten bewaard doorheen de complete productie met de meest moderne installaties in Europa.

Slachthuis Geel nv is uniek daar het beschikt over 3 compleet gescheiden slachtlijnen nl. voor kalveren, runderen en varkens.

Het slachthuis voldoet aan alle milieu-, hygi?ne- en EU normen.

Ophaalbrug over het Kempens Kanaal
Sas 9

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heist-op-den-bergKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Heist-op-den-berg

Start :Heist-op-den-berg
Afstand : 40 km
Bewegwijzering :Knooppunten Antwerpen en Hageland
GPS :N51 04.526 E4 43.661
Kerkplein Heist-op-den-berg

DE ROUTE :

Start aan de kerk(parking) en dan richting knooppunt 77

77-96-71-59-60-55-75-79-92-19-18-52-38-78-77

Op de route :

--Heist-op-den-berg
--Booischot
--Begijnendijk
--Pijpelheide
--Goor
--Beerzel
--Heikant

Heist-op-den-Berg biedt voor elk wat wils.
Houd je van alles wat met treinen te maken heeft, kom dan naar het historisch Kerkplein om het Treinmuseum te verkennen
Historische Kerkplein
Het Kerkplein is het historische hart van Heist en gelegen op de 48 meter hoge getuigenheuvel. De berghelling is een esthetisch aangelegd plantsoen met onder aan de Swanepomp met sierlijke smeedijzeren bekroning van Arthur Vereecke. Op het kerkplein zie je o.a. het neobarokke gemeentehuis, de ontvangerij, maar ook de schandpaal en de nog werkende waterpomp. De blikvangers zijn natuurlijk de Sint-Lambertuskerk en de voormalige dekenij.Het kerkplein bezit eveneens enkele toeristische trekpleisters, nl. het heemmuseum en het treinmuseum.

Wil je meer weten over de leefwijze van onze Kempense grootouders, ga dan eens naar heemerf Kaasstrooimolen en Pandoerenhoeve of heemmuseum "Die Swane". De water- en uitkijktoren biedt je een uniek uitzicht. Het rijke religieuse verleden van onze gemeente komt tot uiting in de ? al dan niet als monument beschermde ? kerken en kapellen.

Andere typisch elementen in onze regio zijn de historische hoeves en de waterpompen.

Hof van Riemen (Orshagenstraat 11)

De geschiedenis van dit beschermde monument gaat terug tot de middeleeuwen. Er bestaat heel wat onduidelijkheid over maar het feodale karakter van het goed en de omwalling wijzen op een 12de of 13de eeuwse oorsprong. Het Hof van Riemen is het oudste burgerlijke gebouw van Heist en was sinds 1450 een "hof van plaisantie".

Voormalig Annonciadenklooster
Sinds eeuwen verbleven daar de heren en voogden van Heist. De beruchte "Schuermanskelder, is het enige dat nog overblijft van het vroegere Voogdijhuis. In 1902 ? 1903 kwam dit kloostercomplex tot stand op de plaats van een oud herenhuis. De congregatie van de zusters Annonciaden bouwde er het plaatselijke meisjesonderwijs uit. Verder heeft het gebouw ook een geschiedenis als gods- en gasthuis. De neogotische kapel, die ook na de verbouwing tot politiebureau in zijn oorspronkelijke vorm zal behouden blijven, is zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden

--De vlooienmarkt op zondagmorgen, in de volksmond ook wel de 'voddemet' genoemd ('vodden' wordt in het Heists gebruikt om oude rommel aan te duiden). De markt is elke zondagochtend vrij te bezoeken tot ongeveer twaalf uur 's middags.

--Het Hof van Riemen: gerestaureerde middeleeuwse hoeve, nu getransformeerd tot restaurant.

--Den Berg: natuurlijke getuigenheuvel die de offici?le kern is van Heist-op-den-Berg. Op "den Berg" vinden we onder meer de kerk van Heist, het politiekantoor, het gemeentehuis, het treinmuseum en het heemmuseum.

--De Sint-Lambertuskerk: de kerk van de gemeente, vernoemd naar de patroonheilige. Te vinden centraal
bovenop de Berg, op een plein gevormd als een driehoek.

--Het oude politiestation: een historisch bouwwerk, gebouwd op de flank van de Heistse berg. Eronder bevinden zich een celblok, dat nu ook de Schuermanskelder wordt genoemd, aangezien de beruchte dronkaard en moordenaar Schuermans er bijna zijn hele leven heeft vastgezeten.

--Het heemmuseum Die Swane: vertelt de historie van Heist en omstreken.

--Het treinmuseum: klein, maar door vele liefhebbers sterk gewaardeerd museum met als centraal thema de geschiedenis van het treinverkeer.

--De schaatsbaan: ??n van de grootste en kwalitatief beste kunstschaatsbanen in de provincie. Naast een recreatieve functie wordt de schaatsbaan hoofdzakelijk gebruikt als trainingsveld voor Olympia, de Heistse ijshockeyploeg.

--De Bergstraat: de centrale winkelstraat en het economische hart van Heist-op-den-Berg, aan de voet van "den Berg". Ze herbergt winkels van allerlei ketens, waaronder Blokker, Zeeman en Free Record Shop. Ondanks vele protesten van bewoners is de straat geen winkelwandelstraat, maar ligt in een zone 30 vanwege de drie nabijliggende scholen.

--De Averegten: dit wandelbos is toegankelijk vanuit Hallaar en verbindt enkele deelgemeenten met elkaar. Het domein omvat ongeveer 80 hectaren en heeft drie uitgestippelde wandel- en fietsroutes. Er lopen onder meer everzwijnen rond (zij het in afgebakend terrein), en in de zomer kan men de plantentuin en de bijenkasten bezoeken.

Kerkplein, Heist-op-den-Berg by Erf-goed.be.
Kerkplein Heist-op-den-berg

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herentals KPKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Herentals

Start :Parking aan de Molenvest
Afstand : 47 km
Bewegwijzering : Knoopuntennetwerk Antwerpen
GPS : N51 10.346 E4 49.995

DE ROUTE :

12-60-43-66-67-42-26-44-45-46-47-09-10-08-15-02-01-18-19-11-12

Op de route :

--Herentals
--Albertkanaal
--Oude Spoorlijnweg
--De Hogewegmolen in Noorderwijk
--Morkhoven
--Wiekevorst
--Kasteel van Grobbendonk
--Molenbos
--Vorselaar en kasteel ?de Borrekes?

Wie Herentals, de historische hoofdstad van de Kempen, bezoekt, wordt meteen getroffen door de grote monumentenschat. Bezienswaardige monumenten en een nog steeds bloeiende folklore leveren het bewijs van een interessant verleden.

¦Van agrarische kern tot hertogelijke stad
In het midden van de twaalfde eeuw wordt de naam ?Herentals? voor het eerst in documenten vermeld. In die periode bezat het kapittel van Sint-Waldetrudis in Bergen de tiendrechten in Herentals en bouwde er een kerk.

Naast de agrarische kern, de ?villa?, met de Sint-Waldetrudiskerk als middelpunt, ontwikkelde zich op de kruising van een landweg met een waterweg aan de Kleine Nete een tweede kern, een ?burgesia?. In 1209 verkreeg deze nieuwe nederzetting van Hendrik I, hertog van Brabant, een vrijheidscharter. Herentals groeide van de dertiende tot de vijftiende eeuw uit tot een hertogelijke stad in het hertogdom Brabant.

¦Bloei
Aanvankelijk was noordelijk Herentals sterker ontwikkeld dan zuidelijk Herentals. Zo werd in 1253 het gasthuis opgericht aan de Nete, en v??r 1266 werd daartegenover, op het Nieuwland, een begijnhof gesticht. Bij het begin van de zestiende eeuw woonden er op het begijnhof ongeveer driehonderd begijntjes, en daarmee was het een van de grootste van het hertogdom.

Tijdens de veertiende en vijftiende eeuw bereikte Herentals, dankzij de lakennijverheid en -handel, het hoogtepunt van zijn economische welvaart en politieke invloed; de Herentalse producten waren toen bekend over een groot deel van Europa. Herentals had in 1437 met zijn ongeveer vijfduizend inwoners de grootste bevolking van de nederzettingen in de Antwerpse Kempen.

¦Monumenten
Door zijn functie van centrum en zelfs van ?hoofdstad? van de Kempense regio manifesteerde Herentals zich dus samen met de andere Brabantse steden als een volwaardige stad en werd ook als dusdanig door de andere steden erkend. Door haar welvaart kon onze stad vanaf het begin van de vijftiende eeuw een prestigieuze bouwpolitiek voeren. De magistraat bouwde toen op de markt een nieuwe lakenhal (al spoedig alleen gebruikt als stadhuis), een vleeshal (afgebrand in 1971) en een stadsbrouwerij (oudste vermelding: 1465).

In het begin van de vijftiende eeuw kreeg de stad een aarden omwalling en werden vier stadspoorten opgetrokken.

In 1417 werd begonnen met de bouw van het koor van de Sint-Waldetrudiskerk, in 1453 met de bouw van het schip.

Door de financi?le welvaart van de stad kwam in de vijftiende eeuw ook het geestelijk leven tot bloei. Naast het begijnhof kwamen ook twee kloosterstichtingen tot stand: het norbertinessenklooster (1410) en het minderbroederklooster (1471 - 1472). De stichting van het minderbroederklooster werd gezien als een zaak van algemeen belang van de Kempen

Oude Spoorlijnweg
Het asfalt pad is aangelegd op een voormalige spoorbedding, 14 Km kaarsrecht door de Antwerpse Kempen. Het hele traject is mooi groen afgeboord met bomen en struiken. We fietsen afgewisseld langs boerderijen, weiden en velden. Af en toe kruisen we een landweg of een verkeersweg en deze overwegen zijn voor fietsers zeer veilig uitgerust, telkens met 2 houten hekjes waar men gemakkelijk kan tussen fietsen en voorzichtig oversteken.

De Hogewegmolen in Noorderwijk
Ontdek de windmolen die hier in Nooderwijk, bij Herentals in de Antwerpse Kempen (Belgie), gebouwd werd rond 1840. Maar waarschijnlijk is hij zelfs ouder. Het is een standaardmolen die gebruikt werd voor het malen van graan.
De molen is in bedrijf gehouden door de oude maalder tot november 1960, toen de man gestorven is. Een windmolen die stil valt en stil staat, vervalt snel, maar mijn vader kocht de molen in januari 1962. Hij werd volledig gerestaureerd in 1967, na slechts 7 jaren stilstand. In een bijkomende restauratie in 1983 werden de wieken vervangen. Een winterstorm (uit een reeks van 8 opeenvolgende zware stormen) takelde in januari 1990 de molen serieus toe, waarbij vooral de wieken zwaar geraakt werden. Maar tegen augustus van hetzelfde jaar was alle schade reeds terug hersteld

kasteel ?de Borrekes
In 1911 overleed de laatste van de Werve, en veranderde het kasteel met al zijn bezittingen opnieuw van adellijke familie. Het geslacht van de Werve, dat veel heeft bijgedragen tot de verfraaiing van het kasteel, moest plaats ruimen voor de dynastie van de Borrekes. Het burgemeesterschap lag dan ook gedurende meer dan 50 jaar (tot in 1970) in hun handen. Dit is alweer een bewijs van de belangrijke invloed van het kasteel.

Baron Raymond de Borrekens wordt dan ook aanschouwd als de grondlegger van het nieuwe Vorselaar. In 2003 heeft hij het kasteel en de bijbehorende eigendommen overgedragen aan de heer Paul Stoffels.

De waarde van het kasteel, dat ondertussen ook een beschermd monument is, wordt in belangrijke mate verhoogd door de aanwezigheid van schilderachtige kasteeldreven en uitgestrekte bossen. (250 ha). De lindedreef zou aangelegd zijn in de eerste helft van de 18de eeuw.


KP66: De oude spoorlijn L29 Aarschot-Herentals
Foto : Tour de Frans

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HoevenKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Hoeven

Start : Aan de kerk van Hoeven
Afstand :38 km
Bewegwijzering : Knooppuntennetwerk Noord-Brabant
GPS :N51 34.807 E4 35.271
St.Johannes de Doperkerk, St. Jansstraat, Hoeven (gem. Halderberge)

DE ROUTE :
De dichtsbij zijnde parking is Hoeven , daarna naar knoopunt 78

78-4-20-82-5-35-33-31-70-71-72-74-73-75-78

Op de route :

--Hoeven
--Laaksche vaart
--Jachthaven Nolleke Sas
--Zijde-museum
--Oudenbosch
--Zegge
--Bosschenhoofd
--NV Vliegveld Seppe

Hoeven (Brabants: D'Oeve) is een dorp in de gemeente Halderberge in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.
Tot 1997 vormde Hoeven samen met het dorp Bosschenhoofd de gemeente Hoeven. Opmerkelijk was dat de grens met de gemeente Etten-Leur voor 1997 door het dorp liep.

Tijdens Carnaval heet het dorp Peejenland, waarvan er in Brabant 2 zijn. Peejenland en Peejeland. Hoeven is Peejenland en Dongen is Peejeland of Peejerijk.

Bezienswaardigheden
-Voormalig Grootseminarie Bovendonk in het centrum van Hoeven. Complex in neogotische stijl uit 1907 naar ontwerp van P.J.H. Cuypers.
-De gemeenschap Orde der Transformanten.
-Kerk Sint Jan Baptist uit 1929, ontwerp van architect J.H. Berben in expressionistische stijl.
-Sterrenwacht Quasar (voorheen Volkssterrenwacht Simon Stevin).
-Recreatiepark Bosbad Hoeven.
-De windmolen De Toekomst.
-De Hoevense Beemden, het poldergebied tussen Hoeven en Zevenbergen.

Educatieve Boerderij en zijdemuseum DE SCHANS
Alvorens, halverwege of na een verkenningstocht op De Schans, kunt U hier op Uw gemak rustig een bakje thee of koffie drinken samen met een appelgebakje, een frisse versnapering of misschien wel een biertje. Of, stel, het is goed weer en u bent eens aan komen fietsen, dan is het ook mogelijk om voor de theeschenkerij, op het terras, al dan niet onder een parasolletje, heerlijk te genieten van een ijsje.
Voor groepen is het mogelijk om op afspraak een geheel verzorgde lunch te gebruiken.
Adres:?
Peter Ceelen Keetweg 1
4751 Oud Gastel

Seppe Airport is een klein vliegveld gelegen naast de A 58 tussen Roosendaal en Etten-Leur aan de rand van Bosschenhoofd en heeft zijn naam te danken aan de bekende bijnaam van dit dorp. Het vliegveld wordt voor allerlei doeleinden gebruikt zoals o.a. zakenvluchten, rondvluchten en (proef)lessen.


Foto Panoramio

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PinteKlik op de afbeelding om de link te volgen  

De Pinte

Start :In de Pinte aan de kerk of het kasteel
Afstand : 36 km
Bewegwijzering : Knooppunten Leiestreek en Vlaamse Ardennen
GPS :N50 59.477 E3 38.951
Kerkplein 8
9840 De Pinte

DE ROUTE :

79-88-30-2-3-40-32-29-38-36-26-21-19-24-23-22-79

Op de route :

Vanuit De Pinte volg je het bordje naar knooppunt 79

--De Pinte
--Sint Denijs-Westrem
--De Ghellinck-d'Elsegempark
--Zwijnaarde
--Schelde
--Gavere
--Zingem
--Nazareth
--Vijver Ter Biezen

We komen ook veel kastelen tegen die vroeger toebehoorden aan de zogenaamde Textielbaronnen
o,a, Kasteel Viteux,Grand Noble,Hemelrijk,Boeregem en dat van Zwijnaarde

De Pinte is gelegen in de Vlaamse Zandstreek en heeft een licht golvend reli?f. Eind 19de eeuw komen de eerste tuinbouwbedrijven zich hier vestigen, de boomkwekerij Verhoost, begoniaserres van J. Anthierens en T. Van Speybroeck. Belangrijk hierbij was de aanwezigheid van de spoorweg Gent-Kortrijk (1839) met vanaf 1857 een splitsing richting Oudenaarde waardoor een dubbele treinverbinding met Gent tot stand kwam. De verkaveling vanaf de jaren 1935 van onder meer grote tuinbouwbedrijven als deze van Verhoost tussen het station en het dorp, namelijk de Koning Albertlaan en Koning Leopoldlaan, en de boomkwekerij Van Overbergh waren de aanzet tot het omvormen van de gemeente tot n groot villapark met voornamelijk woonfunctie voor forenzen naar het Gentse.

Zwijnaarde was van 1344 tot 1696 in het bezit van de abten van de Sint-Pietersabdij te Gent. Ze noemden zich de heren van Zwijnaarde en lieten er een buitenverblijf bouwen (heden het zogeheten "Kasteel van Zwijnaarde"). Dit kasteel werd sedert 1420 gebruikt als verblijfplaats voor de Graven van Vlaanderen, de nacht voor ze in de Sint-Pietersabdij de investituur ontvingen en hun blijde intrede deden te Gent. O.m. ook tijdelijke woonplaats van Isabella van Oostenrijk, zuster van Karel V en echtgenote van Christiaan II, koning van Denemarken. Ze stierf er op 15 januari 1526.
Het kasteel werd verwoest tijdens de beeldenstorm van 1578 en wederopgebouwd in de 17e eeuw door Joachim Arseen Schayck, abt van de Sint-Pietersabdij. In 1797 werd het door de Fransen openbaar verkocht.

Sinds de 19e eeuw is het eigendom van de familie della Faille d'Huysse. Een afstammeling uit deze adellijke familie, baron Etienne della Faille d'Huysse (1892-1975), was gedurende 53 jaar burgemeester van Zwijnaarde, van 1921 tot 1975. In ca. 1836 werd het kasteel herbouwd in neo-classicistische stijl, verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1918 en nogmaals wederopgebouwd in 1922, in neo-rococostijl.
Het is sinds de fusie in 1977 ??n van de 14 deelgemeenten van Gent.

De naam Nazareth is waarschijnlijk ontleend aan de bijbelse geschiedenis.
Toch lezen wij in een artikel van A.Cassiman "Waar ligt Scheldevelde ?" dat Nazareth een verschrijving zou kunnen zijn van "magherhet" of "magere heide". Dit is minder waarschijnlijk omdat kort na de oprichting van de parochie Nazareth de naam al opduikt in oude documenten en omdat voor die tijd alleen maar "Scheldeveld" als gebiedsnaam voorkomt. Magherhet lijkt eerder een verschrijving van Margaretha (van Constantinopel) die precies in de 13e eeuw begon met de streek te verkavelen en te vercijnzen. Er bestond zelfs een hoeve "Goed te Magherhetten, geleghen in de prochie van Nazarette".
De spelling "Nazareth" vinden we reeds terug in een tekst van 1259, in een andere tekst van 1381 lezen wij "Nazaret", in 1393 Nasaret en in 1572 "Nazarette".

Nazareth is thans de enige gemeente in Belgi? die deze naam draagt, hoewel hij her en der ook als wijkbenaming voorkomt.

Bestand:De Pinte - Sint-Niklaas van Tolentijnkerk 1.jpg

De Pinte - Sint-Niklaas van Tolentijnkerk (foto Wikipedia)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RijkhovenKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Rijkhoven

Start :Aan de Commanderij te Rijkhoven (Alden-Biezen)
Afstand : 45 km
Bewegwijzering : Knooppunten Limburg
GPS :N50 50.554 E5 31.273

DE ROUTE :

Richting 68-67-66-65-62-64-69-104-84-103-105-106-85-108-68

Op de route :
--Alden Biesen
--Martenslinde
--Waltwilder
--Eigenbilzen
--Pietersembos
--Stelebos
--Kanaal Genk-Zutendaal-Zuid
--Munsterbilzen
--Schoonbeek
--Beverst
--Bilzen
--Rijkhoven

Alden Biesen is de naam van een landcommanderij in Rijkhoven (een deelgemeente van Bilzen) in een 56 ha groot domein. Het is het grootste kasteelcomplex tussen Loire en Rijn.

De landcommanderij Alden Biesen met aan het hoofd een landcommandeur, was de hoofdzetel van een balije of provincie van de Duitse Orde in het land van Maas en Rijn tijdens het Ancien R?gime. Deze balije telde 12 commanderijen (bevattende stadsresidenties, kastelen en pachthoeven met uitgestrekte landerijen), elk van hen beheerd door een commandeur, onder het gezag van de landcommandeur. De 12 verschillende commanderijen lagen verspreid over het huidige Belgisch Limburg, Nederlands Limburg, Vlaams-Brabant, het Nederlandse Noord-Brabant en de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. De landcommandeur zelf stond onder het gezag van de grootmeester van de Duitse Orde.

De 12 onderhorige commanderijen van Alden Biesen waren : Kleine Biesen te Geleen in 1468 overgegaan in Nieuwen Biesen te Maastricht, Gemert in Noord-Brabant, Siersdorf in het Rijnland, Bernissem onder Sint-Truiden, Jungen Biesen Keulen, Bekkevoort bij Diest, Commanderij van Gruitrode in de Limburgse Kempen, Commanderij van Sint-Pieters-Voeren, St.-Aegidius bij Aken, kasteel van Ordingen onder Sint-Truiden, Ramersdorf bij Bonn en St.-Andr? in de stad Luik.

Het kasteelcomplex Alden Biesen is ondertussen uitgebouwd tot een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Het doet dienst als congrescentrum en is bovendien een cultuurhistorische trekpleister.

Eigenbilzen is een dorp in het zuiden (Haspengouw) van de Belgische provincie Limburg, en een deelgemeente van de stad Bilzen. Eigenbilzen fusioneerde in 1977 met Bilzen en telt (in 2006) 2295 inwoners

Bezienswaardigheden
De neogotische Sint-Ursulakerk uit 1908-1910 met gotische toren uit de 14e eeuw
De Zangerheidemolen langs de Molenbeek

Het domeinbos ?Pietersembos? - 415 hectaren groot - werd in de periode 1970-1994 aangekocht van meer dan 20 priv?-eigenaars en vormt nu 1 geheel.
160 hectaren hiervan is bosreservaat en beschermt de twee valleien van de Asbeek; deze elzenbroekvalleien met bronnetjes en het voormalig domein van de Merode met zeven vijvers zijn eveneens gelegen in het reservaat.

Munsterbilzen dankt zijn naam aan de rijksabdij, waarvan de stichting teruggaat tot de tijd van de Merovingers. Tijdens de Franse Revolutie werden de goederen die betrekking hadden op de abdij verkocht en het kapittel ontbonden. De Wachtendonckse Psalmen bevonden zich v??r ca. 1600 in deze abdij. Na 1600 kwamen ze in handen van Arnold van Wachtendonck, waarnaar de psalmen genoemd werden.

Rijkhoven
Het Haspengouws dorp was een zelfstandige gemeente tussen 1870, toen het afgesplitst werd van Bilzen en 1971, toen het samen met Grote-Spouwen en Kleine-Spouwen opging in de nieuwe fusiegemeente Spouwen. In 1977 werd de gemeente Spouwen opgeheven en werd Rijkhoven een deelgemeente van Bilzen.

Afkomstig van Rijkhoven
Steve Stevaert, gouverneur van de provincie Limburg
Johan Capiot, voormalig wielrenner
Erika Thijs, politica

Bestand:AldenBiesen01.jpg
Alden Biesen

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BoutersemKlik op de afbeelding om de link te volgen

Boutersem

Start: kerk, Boutersem
Afstand: 32 km
Bewegwijzering: geen
GPS : N50 50.006 E4 51.759
Roosbeeksestraat, Vertrijk

DE ROUTE :

Wegdek: bijna overal verharde wegen
Reli?f: licht golvend

Fietsen in het Hageland dat is op twee wielen genieten van prachtige landschappen en vergezichten. Af en toe krijg je een helling voor de wielen, maar erg lang is ze nooit. Bovendien kun je tijdens de afdaling extra genieten van de omgevende landschappen. Akkers,weilanden en bossen kleuren de omgeving, maar af en toe duiken er ook percelen op waar het lekkere Hagelandse fruit geteeld wordt. Sommige wegen zijn afgeboord met hagen, een vage verwijzing naar het kreupelhout dat vroeger veelvuldig aanwezig was en deze streek haar naam bezorgde.

Op de route weinig gelegenheden om te drinken. Dus raad ik aan zeker iets te drinken en te eten mee te nemen.

Op de route :

--Start in Roosbeek (Boutersem)
--kerkom
--Binkom
--Lubbeek

Uit de 12de eeuw dateert de toren van de Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopnemingerk van Verrijk.De hoofdbrok van het gebouw stamt uit de 16de eeuw en is net als de toren in zandsteen. Het bakstenen kerkschip is het resultaat van een verbouwing op het einde van de 18de eeuw. Hoewel een bescheiden dorpskerk kan ze toch pronken met een drietal schilderijen uit de 17de eeuw en enkele stukken kerkmeubilair en een orgel uit de 18de eeuw. Vlak bij staat de pastorie uit 1784. Het valleitje van de Snoekengracht is een uitloper van het gelijknamige natuurreservaat, een overwegend nat gebied met weilanden

In de laatgotische Sint-Annakerk van Roosbeek, een deelgemeente van Boutersem, vallen enkele beelden uit de tweede helft van de 16de eeuw te bewonderen, naast kerkmeubilair uit de 18de eeuw.

Butsel moet eeuwen geleden financieel sterk gestaan hebben: volgens sommige geschiedschrijvers hingen er voor 1588 maar liefst 4 klokken in de toren van de Sint-Michielskerk. In dat jaar werd ??n nieuw klokje gegoten, wellicht omdat de andere verdwenen tijdens de godsdienstonlusten.

Op ongeveer honderd meter van de kapel van heilige Rochus in Binkom ligt ook nog de Sint-Rochusbron. De kapel is van recente makelij: gebouwd in 1960 en bovendien

voorzien van een klokkentorentje. De ogenschijnlijk moeilijk te verklaren naam Binkom kan vertaald worden als?woonplaats van de lieden van Bajo?.

Het Tafelbos is een gemengd bos, ongeveer 0,4 km2 groot. Doorheen het bos stroomt de Vosselbeek, die op haar oevers een gevarieerde vegetatie herbergt.

Zandsteen en baksteen waren de voornaamste bouwmaterialen toen de Sint-Maartenskerk van Lubbeek gebouwd werd in 1777. Bekijk het kontrast tussen het kerkgebouw en de toren die ongeveer vijfhonderd jaar ouder is. Belangrijke kunstobjecten in de kerk zijn het het beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind uit de 14de eeuw en diverse panelen uit de 17de eeuw.

Voor de volledige beschrijving van deze route op volgende link;

http://www.reisroutes.be/fietsroutes/fietslus-boutersem-84-1.aspx

Met veel dank aan Reisroutes.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NeerpeltKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Neerpelt

Start : Gemeentehuis Neerpelt
Afstand : 40 km
Bewegwijzering : knooppunten Limburg
GPS : N51 13.691 E5 25.964
Kerkstraat , 3910 Neerpelt

DE ROUTE :

Je hebt een parking in de brouwerijstraat ,Parking Syntra
Vandaar uit rijd je naar de Hoekstraat en zit je op de route naar rechts naar knooppunt 241

241-245-206-209-205-203-212-213-201-220-218-219-222-221-220-241

Op de route :

--Langs de spoorweg en het station van Neerpelt
--Overpelt en de windmolen
--Herent
--Kolisbos
--Langs het kanaal Bocholt-Herentals
--Sint Huibrechts-Lille
--Het Hageven

Station Neerpelt
is een spoorwegstation op het knooppunt van de spoorlijnen 18 en 19 in de gemeente Neerpelt (Belgi?). Spoorlijn 18 is inmiddels opgebroken en Neerpelt is momenteel het eindpunt van de reizigerstreinen op de verbinding Antwerpen-Neerpelt.

Bij de opening van de spoorlijn van Hasselt naar Eindhoven in 1866 werd er een klein stationnetje gebouwd. Toen de IJzeren Rijn werd aangelegd in 1879 bouwde de maatschappij Grand Central Belge het huidige stationsgebouw. Het oude station werd in 1883 afgebroken om plaats te maken voor een eerste uitbreiding van het nieuwe gebouw. In 1901 werd er een verdieping op het woongedeelte van de stationschef aangebracht en werd de perronoverkapping aangebracht.

Het stationsgebouw is samen met de nabijgelegen twee seinhuizen (type Saxby) sinds 1998 beschermd als monument

Sevensmolen
Deze windmolen bevindt zich in het gemeentelijk wandelpark Heesakkerheide. De molen werd in 1853 overgebracht van Helchteren naar Overpelt. In 1962 werd de molen door de gemeente overgebracht. Het is een standaard- of staakmolen: de hele molenkast draait rond een reusachtige houten spil die op gemetselde teerlingen bevestigd is. Op die manier kunnen de wieken naar de wind geplaatst worden. De molen functioneert nog. Gidsbegeleiding (N, F, E) mogelijk voor groepen.

Natuurgebied Hageven
Het Hageven is ??n van de waardevolste natuurgebieden in Vlaanderen en is zelfs in heel Europa bekend voor zijn unieke heide- en venvegetaties. Tal van zeldzame planten en dieren vinden hier een geschikt leefgebied. Het werd dan ook terecht in het Europese Natura 2000-netwerk van internationaal belangrijke natuurgebieden opgenomen.
In de reeks natuurreservaten van Limburg neemt het Hageven een ereplaats in. Het is een ideaal natuurgebied om te genieten van de landschappelijke verscheidenheid van Noord-Limburg.

Het Hageven vormt samen met de Plateaux (NL) een grensoverschrijdend natuurgebied van 550 ha waarin een 30-tal Galloway-runderen vrij rondlopen.

Vanuit een nieuw beheerplan is de zonering voor natuurgericht wandelen vergroot. Een aantal terreinaanpassingen, nieuwe attraktie- en uitkijkpunten maken verschillende wandelroutes mogelijk. Er zijn 4 gemarkeerde wandelroutes uitgezet met startpunt aan het bezoekerscentrum De Wulp.

Geleide wandelingen mogelijk op afspraak.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TervurenKlik op de afbeelding om de link te volgen  

Tervuren

Start :Park Tervuren
Afstand : 40 km
Bewegwijzering : knooppunten Dijleland
GPS :N50 49.444 E4 30.984
Keizerinnedreef 3080 Tervuren

Je hebt ook de bewegwijzerde Themaroute Fietroute Tervuren die ook start aan het park en 25 km lang is

DE ROUTE :
Tervuren ligt in de uitlopers van het Zoni?nwoud en het Kapucijnenbos en is van oudsher bekend als jachtverblijf van graven, hertogen, prinsen en ande- re vorsten die in Brussel hun residentie hadden. Dat was al zo in de 12de eeuw en dat zou zo blijven tot de regeringsperiode van Leopold II. Tervuren was ook de uitverkoren plek voor de schilders van de zgn. School van Tervuren

Op 3 november is er bij de Sint-Hubertuskapel de traditionele begankenis en zegening van broden, paarden en honden. In Tervuren is de beroemde kroniekschrijver Jan van Boendale geboren, 1279.

Op de route :

-Kapucijnenbos
-Jezus-Eik
-Zoni?nbos
-Hoeilaart en het Jan van Ruusbroeck Park
-Overijse
-Huldenberg
-Duisburg
-Vossem en de vossemvijver

Het Zoni?nwoud
is een groot bos centraal in Belgi?, ten zuidoosten van de hoofdstad Brussel. Het is meer dan 4000 hectare groot. Het geheel wordt beheerd door zowel Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als het Waals gewest. Aansluitend zijn er nog diverse priv?bossen en het Kapucijnenbos dat eigendom is van de Koninklijke Schenking. Het Zoni?nwoud ligt op het grondgebied van de Vlaamse gemeenten Sint-Genesius-Rode, Hoeilaart, Overijse en Tervuren

Jan van Ruusbroeck Park
Het bosmuseum is gelegen in het grootste loofbos van Vlaanderen, het Zoni?nwoud. Het staat buiten kijf dat het een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten is. Maak kennis met de leefwereld van het bos en zijn bewoners, de principes van het bosbeheer, en de geschiedenis van het Zoni?nwoud. In het museum is er een permanente tentoonstelling met schaalmodellen, prachtige kaarten van het woud, maquettes, collecties van vlinders, boomzaden, vissen,?Hiernaast vind je er ook vaak tijdelijke thematentoonstellingen, te checken op de website. Een individueel bezoek aan het museum is gratis.

Park van Tervuren
De Warande van Tervuren is een domaniaal bos als park aangelegd (205 ha), dat twee door een beboste kam van elkaar gescheiden dalen omvat. Voor het park bevindt zich een merkwaardige, met vijvers, bloembedden en beelden verfraaide Franse tuin die uitloopt op een reeks vijvers die hun water ontvangen van de Voer. Een tweede sliert van met waterplanten bedekte vijvers strekt zich uit voorbij het beboste gedeelte. Hier heeft de natuur haar ruw en woest uitzicht bewaard. Op het kruispunt van de Zevenster liggen drie grote stenen. In tegenstelling tot wat soms wel eens wordt beweerd, gaat het hier niet om dolmen of dru?denstenen. Het zijn megalieten, met name landeniaanse, tertiaire zandstenen, die in mei 1883 door Hubert Nootens uit Duisburg-Ten Hertswegen uit zijn akker werden opgegraven. Leopold II vond ze een geschikte versiering voor zijn Warande en kocht ze aan voor 150 franken.

Park Tervuren
Park van Tervuren

Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Bosmuseum Jan van Ruusbroec

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps RivierenlandKlik op de afbeelding om de link te volgen

Antwerps Rivierenland

Start :
u kunt kiezen uit twee vertrekpunten, waar u meteen voor een hapje of drankje terechtkunt. XML:NAMESPACE PREFIX = O /> --Vrijbroekpark (tussen knooppunt 92 en 93), Hombeeksesteenweg 264,

2800 Mechelen, 015-4513 80

--Provinciaal Recreatiedomein De Schorre (tussen knooppunt 26 en 24),

Schommelei 1,2850 Boom, 03-880 76 00.


Afstand :46.2 km of een lus van 20.5 en of 25.7 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS :

DE ROUTE

92 - 90 - 79 - 78 - 52 - 38 - 28 - 26 - 24 - 23 -

22 - 50 - 51 - 96 - 97 - 94 - 95 - 93 - 92

WAT KOMEN WE TEGEN

. Tussen knooppunt     78 en 52:

bij het BIoso- watersportcentrum valt er altijd wel iets varends te bespeuren: zeilboten, kano?rs, windsurfers... U kunt er ook terecht voor een drankje.

. Tussen knooppunt   78 en 52:

natuurgebied Het Broek in Willebroek is een staatsdomein met een rijke fauna en flora en zorgvuldig uitgestippelde wandelwegen.

. Bij knooppunt   94

Het Zennegat, waar de Zenne, de leuvense Vaart en de Dijle samenvloeien. .

.Tussen knooppunt   26 en 38:

gratis veerdienst tussen Klein-Willebroek en Boom. De veerdiensten varen op het uur en het halfuur, in de zomer van 7 tot 21 uur (middagpauze van 12 tot 13 uur)

Vaart niet bij erg slechte weersomstandigheden).

. Bij knooppunt   26:

Kaai Grand Caf?, Kaai  40, 2850 Boom, 03-843 33 12, www.kaai.be.

. Tussen knooppunt    26 en 50:

't Steencaeyken is een gezellige bruine kroeg met een eenvoudige menukaart:

stoofvlees met frietjes, spaghetti... Dit caf? maakt deel uit van een sociaal tewerkstellingsproject. Open van 12tot21 uur, dinsdag gesloten. Hoek 76, Boom, www.toerisme-rupelstreek.be.

. Tussen knooppunt   26 en 50:

Nautisch Bezoekerscentrum met info over de scheepvaart en steenbakkerijen.

Bezoek in de hangar ook de oude steenschuit Clotilde (alleen in week- ends), de laatste intacte klipperaak gemaakt in de Rupelstreek, in 1910.

Info

Toerisme Rupelstreek-Vaartland vzw
Infokantoor: Sashuis, Sasplein 18, Klein-Willebroek, tel 03 886 22 66
Administratie: Schommelei 1/3, 2850 Boom, tel: 03 880 76 08
http://www.trvl.be/

. Tussen knooppunt 50 en 51:

taverne De Drie Rivieren ligt beschut achter de dijk, met een terras op de dijk waar Nete en Dijle samen in de Rupel vloeien. Vissersstraat 91, Rumst, 03-2893608.

. Bij knooppunt 38:

caf?-restaurant Zeezicht, Sasplein 14,2830 KleinWillebroek, 03-844 13 19.



het zennegat
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BevelKlik op de afbeelding om de link te volgen Bevel

Start : Parkeren op het Bevels Heerdplein

Afstand : 44 km

Bewegwijzering :Knooppunten antwerpen

GPS : N51 08.209 E4 40.875

DE ROUTE :

41-34-23-13-75-76-88-20-30-28-72-52-32-41

Je fietst van het Bevels Heerdplein naar de achterkant ,links de Laarstraat

Direkt terug rechts ?Netepad?, op de T links de ?Kruideniersstraat in en iets verder kom je op het

Eerste knooppunt 41 en zit je op de route

Op de route :

--De kruiskesbergkapel

--Heikant

--Bouwel

--Fietspad langs de Nete

--Brug over het Netekanaal in Nijlen

--Lier het Netekanaal

--Naast de spoorweg

--Berlaar

--Hof van Rameyen

--?t Bruggeske

--Dan kom je terug op knoopput 41 en ga je links af en volg je het boven beschreven route in de andere richting

Bevel

(uitspraak: eerste e is lange ee; tweede e is stemloze e) is een deelgemeente van de gemeente Nijlen in de Belgische provincie Antwerpen (arrondissement Mechelen). Bevel was een zelfstandige gemeente tot einde 1976.

Kruiskensberg

Het St-Salvatorkruis is niet het enige bedevaartsoord in onze gemeente. Kruiskensberg is er ook ??n. Een oude tekst verhaalt dat een erg zieke herder er omstreeks 1260 van een bron dronk en plots genezen was. Toen dit bekend raakte werd er een houten kruis opgericht en de bedevaarders stroomden toe. In de 17e eeuw werden vijf putjes gegraven als symbool voor de vijf wonden van Christus. Vorige eeuw werden deze putjes in steen gemetseld, werd er een kapel opgericht en schonk jonkheer Florent le Grelle, de kasteelheer van het Rameyenhof, een groot ijzeren kruis. De grote bedevaarstdag is Goede Vrijdag wanneer van 7 tot 12 uur gelovigen nog steeds de kruisweg komen doen. Er is die dag ook een speciale markt rond de Kruiskensberg.

Er doet over Kruiskensberg nog een ander verhaal de ronde. De kapel zou namelijk de plaats zijn waar je aan een lief kan geraken en de jongeren kwamen er dan ook bidden om een partner te vinden. Verder vind je aan sommige vensters van de kapel een hele reeks veters en andere stukjes stof om 'de koorts af te binden'. Maar ook het domein achter de kapel heeft zijn eigen geschiedenis. Je vindt er een heideven en rondom het ven bevindt zich een uitgestrekte vochtig heide, afgewisseld met droge zandruggen. Het geheel is nu een gemeentelijk wandelbos met een oppervlakte van 10 ha.

Hof van Rameyen

Waterburcht met oude kern uit de 13 de eeuw.

Opgericht door de machtige middeleeuwse familie Berthout. Nicolaas Rubens, tweede zoon van Pieter Paul Rubens, kocht het kasteel in de 17 de eeuw.

Tijdens de boerenkrijg van 1798 huisde hier de fransgezinde commisaris van den Bosch. Hij werd op 21 oktober 1798 verjaagd door de opstandelingen onder leiding van J.B. Caeymaex. Ze legden beslag op de parochieregisters en de namenlijsten die gebruikt werden voor de verplichte inlijving (conscriptie) van "onze jongens" in het Franse leger.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LanakenKlik op de afbeelding om de link te volgen LANAKEN

Veerpontenlus 1

LANAKEN - MAASMECHELEN

Start : Domein Pietersheim (nabij knooppunt 54)

Afstand : 38 km

Bewegwijzering : Knooppunten Limburg

GPS : N50 54.152 E5 41.004 (kp 54)

Domein Pietersheim

Neerharenweg 12, 3620 lanaken

Tel. +32 (0)89 71 21 20

DE ROUTE :


54-58-53-52-17-45-27-50-56-57-58-54
 

Parkeerplaats (gratis) bij Kinderboerderij Pietersheim.

Je fietstocht start aan het fietsonthaal- en servicepunt bij domein Pietersheim.

Hier vind je alle benodigdheden om je fietstocht in ideale omstandigheden te starten (ruime parkeerplaats, fietsherstelpunt, verhuurfietsen, fietscaf?, sanitaire voorzieningen,...).

Wat eens het trotse bezit was van de adelijke familie De Merode (bekend van het gebied in Westerlo) is nu een 80 ha. groot natuurpark met voor de allerkleinsten een kinderboerderij die volledig gratis toegankelijk is.

Het domein Pietersheim is overigens ook een toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Dreven, bruggetjes en bospaden leiden je doorheen een weelderige natuur.

Hier kan je zelfs de resten van een middeleeuwse burchtru?ne bewonderen.

Het neo-classicistisch kasteel is nu een Hotel-Restaurant en tevens een uitstekende locatie om je tocht te starten!

Bijzonderheden

Deze route voert je via het voetveer in Uikhoven naar Nederlandse zijde van het Maasland.

Hier kan je genieten van het zicht op de Maas ?n van de Nederlandse Maasdorpjes die hun authentiek karakter goed bewaard hebben.

Eens aangekomen in Berg brengt het veerpont je veilig terug naar Belgische zijde.

Even verderop ontdek je het kasteel Vilain XIIII van leut dat een uitgestrekt Engels park met aansluitende Maasuiterwaarden en landbouwgronden herbergt.

Je zet de tocht verder langs de rustige waters van de Zuid-Willemsvaart.

Deze lus eindigt met een uniek bezoek aan het Maasdorpje Oud-Rekem, een pareltje in het Maasland. Dit stadje heeft ??n van de meest authentiek bewaarde dorpskernen.

Waar je hier ook fietst, je bent omgeven door geschiedenis!

En er is zelfs een heus grafelijk kasteel in Rekem. De waterburcht d'Aspremont-lynden is een stille getuige van de unieke Maaslandse Renaissence.

Veerdiensten

Voetveer Geulle-Uikhoven

Openingstijden Voetveer over de Maas tussen Geulle en het Belgische Uikhoven

april weekenden 10.00-18.00 uur (za en zo)

mei  dagelijks van 10.00-19.00 uur

juni ? juli ? augustus dagelijks van 10.00-21.00 uur

september dagelijks van 10.00-19.00 uur

Kosten: gratis

kasteel Vilain XIIII

Wanneer de eerste stenen gelegd werden, kan men niet meer achterhalen. De eerste afbeeldingen van het kasteel dateren uit de eerste helft van de 16de eeuw, maar de ronde donjontorens aan de oostkant en de dubbele slotgracht met poortgebouw verraden duidelijk een oudere middeleeuwse, feodale waterburcht.Vermeldenswaard is ook dat graaf Bernadotte, maarschalk in het leger van Napoleon en de latere stichter van het Zweedse koningshuis, tijdens de belegering van Maastricht in 1794 het kasteel van Leut als residentie koos.

Dreef 148 3630 Leut-Maasmechelen

De waterburcht d'Aspremont-lynden

De waterburcht van het kasteel werd aan het einde van de zestiende eeuw gebouwd op de fundamenten van een middeleeuwse voorganger. Aspremont-Lynden is een goed voorbeeld van een kasteel in de stijl van de Maaslandse renaissance, waarvan de geblokte tussendorpelvensters en hoekblokken in Namense steen en de combinatie van baksteen en natuursteen typische stijlkenmerken zijn.


Kasteel d?Aspremont-Lynden

Veer bij Uikhoven aan de Maas
Veer bij Uikhoven aan de Maas

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)

View the original article here